Πώς οι τζιχαντιστές προσπάθησαν να στρατολογήσουν δημοσιογράφο του BBC! (vid)

Ένας δημοσιογράφος στο Inside Out London του δικτύου του BBC ενθαρρύνθηκε από στρατολογητή της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος να πραγματοποιήσει επιθέσεις μόνος του ή σε συνεργασία με άλλους.

Μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος προέτρεψε έναν βρετανό δημοσιογράφο να πραγματοποιήσει επίθεση στη Γέφυρα του Λονδίνου ένα χρόνο πριν πραγματοποιηθεί στην ίδια τοποθεσία η επίθεση η οποία στοίχισε τη ζωή οκτώ ανθρώπων, αποκαλύπτει ο Guardian.

Ο δημοσιογράφος, ο οποίος εργάζεται στο πρόγραμμα του του βρετανικού BBC Inside Out London, που παρουσιάζει ντοκυμαντέρ, με έναν στρατολογητή του Ισλαμικού Κράτους από τη Συρία, ο οποίος τον ενθάρρυνε να πραγματοποιήσει επιθέσεις μόνος του ή σε συνεργασία με άλλους.
Ο δημοσιογράφος εξηγεί πώς προσπάθησε να τον παγιδεύσει: «αρχίσαμε να μιλάμε με ένα υπεύθυνο για την στρατολόγηση, ο οποίος μας προσκάλεσε να συνομιλήσουμε ιδιωτικά σε έναν ιστότοπο μυστικών μηνυμάτων».

«Τον Ιούλιο του 2016, ανακαλύψαμε ότι το Ισλαμικό Κράτος έκανε προπαγάνδα δια του Twitter και του Facebook, ώστε οι βρετανοί μουσουλμάνοι να πραγματοποιήσουν επιθέσεις εναντίον συγκεκριμένων τοποθεσιών στο Λονδίνο», δήλωσε.

Η τακτική του Ισλαμικού Κράτους

Ο δημοσιογράφος είχε αρκετές μυστικές συνομιλίες με τον υπεύθυνο στρατολόγησης στο διαδίκτυο και εκπαιδεύτηκε σε τακτικές εντυπωσιακά παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιήθηκαν κατά την διάρκεια της τρομοκρατικής θηριωδίας που έπληξε τη βρετανική πρωτεύουσα τη νύχτα της 3ης Ιουνίου. Κατά την διάρκεια της επαφής του με το συγκεκριμένο αξιωματούχο της οργάνωσης έλαβε έναν οδηγό που δείχνει πώς να πραγματοποιήσει μια επίθεση με μαχαίρι και να προκαλέσει όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα.

Την ίδια ακριβώς τακτική χρησιμοποίησε ο 27χρονος Κουράμ Μπατ, ο 30χρονος Ρασίντ Ρεντουάνε και 22χρονος Γιούσεφ Ζάγκμπα στην αγορά Borough κοντά στη γέφυρα το Λονδίνου, σφάζοντας περαστικούς.

Από την πραγματοποίηση αυτής της έρευνας, η οποία θα μεταδοθεί την Δευτέρα, οι βρετανικές αρχές ενημερώθηκαν για την επαφή του δημοσιογράφου με την τρομοκρατική οργάνωση.

Επιπλέον, μια άλλη έρευνα που διεξήχθη από το συγκεκριμένο πρόγραμμα διαπίστωσε ότι το 90% των ατόμων που ερωτήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο πιστεύουν ότι θα υπάρξουν νέες επιθέσεις στη χώρα.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here