Διατροφικές συμβουλές που διώχνουν τον πονοκέφαλο


Ο πονοκέφαλος δεν είναι πάντα μια δικαιολογία για να αποφύγουμε εξόδους και καταστάσεις που δεν θέλουμε. Για πολλούς ανθρώπους αποτελεί συχνό πρόβλημα που χρειάζεται αντιμετώπιση και η διατροφή μπορεί να βοηθήσει. Δείτε πώς να μειώσετε το πρόβλημα φυσικά.

Πάρτε (ή φάτε μαγνήσιο)
Το μαγνήσιο έχει μεγάλο ποσοστό επιτυχίας στην αντιμετώπιση του εγκεφάλου και μάλιστα σε μελέτη που έγινε στη Γερμανία, όπου δόθηκαν στους ασθενείς 600mg μαγνήσιο ή πλασέμπο εναλλακτικά, όσοι κατανάλωναν μαγνήσιο έπειτα από 3 μήνες είχαν κατά 42% λιγότερες κρίσεις πόνου, σε σχέση με τους υπόλοιπους. Τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο είναι η μπανάνα, το τόφου, οι ξηροί καρποί, το μπρόκολο, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

Δοκιμάστε άγριο χαμομήλι
Σύμφωνα με μελέτη στο Νοσοκομείο του Πανεπιστημίου του Νότινγκαμ βρέθηκε ότι η θεραπεία με το βότανο αυτό μείωσε κατά πολύ τα περιστατικά έντονου πόνου, χωρίς ιδιαίτερες παρενέργειες. Μπορείτε να το βρείτε σε συμπλήρωμα, αλλά καλύτερα να το αποφύγετε σε περίοδο εγκυμοσύνης.

Φάτε τροφές με βιταμίνη Β2
Η βιταμίνη αυτή βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα αυγά, το κρέας, τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά και στις τροφές ολικής άλεσης και φαίνεται πως βοηθάει στην παραγωγή ενέργειας μέσα στα εγκεφαλικά κύτταρα. Σύμφωνα με μελέτες φαίνεται ότι μπορεί να συμβάλλει στη μείωση των συμπτωμάτων ημικρανιών και οι ερευνητές καταλήγουν ότι η ριβοφλαβίνη σε υψηλές δόσεις μπορεί να προστατέψει από τους πονοκεφάλους, χωρίς βραχυπρόθεσμες παρενέργειες.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ