Το μακιγιάζ που μεγαλώνει το σχήμα των ματιών και αναδεικνύει το χρώμα τους


Είναι κάποιες φορές που θέλουμε να κάνουμε τη διαφορά με το μακιγιάζ μας, θέλουμε να ξεφύγουμε από τις συνηθισμένες επιλογές, να τολμήσουμε χρώματα και προϊόντα που δεν έχουμε δοκιμάσει ξανά και να πειραματιστούμε στο makeup look με σκοπό να το ανεβάσουμε ένα επίπεδο παραπάνω.

Η σημερινή makeup πρόταση ίσως αποτελεί κλασσική επιλογή για κάποιες γυναίκες. Ωστόσο σίγουρα πολλές από εσάς δεν θα την έχετε τολμήσει.

Εστιάζουμε στα μάτια και αναδεικνύουμε το σχήμα αλλά και το χρώμα τους. Επιλέγουμε αποχρώσεις γήινες που ταιριάζουν σε καστανά αλλά και σε ανοιχτόχρωμα-γαλανά, πράσινα-μάτια. Δουλεύουμε τα προϊόντα με απλό, εύκολο τρόπο με σκοπό να μεγαλώσουμε το σχήμα των ματιών μας και να τους δώσουμε ένα πιο αμυγδαλωτό σχήμα.

Χρειαζόμαστε ένα μολύβι ματιών αλλά και μία σκιά στο συγκεκριμένο χρώμα και φυσικά θα ολοκληρώσουμε το μακιγιάζ με την κλασσική μαύρη μάσκαρα.

Ξεκινάμε με τη βάση στο πρόσωπό μας, παραλείποντας το concealer. Το συγκεκριμένο προϊόν το εφαρμόζουμε στο τέλος και αφού έχουμε σιγουρευτεί ότι η περιοχή κάτω από τα μάτια είναι καθαρή και δεν έχει υπολείμματα από τη σκιά που έχουμε χρησιμοποιήσει.

Το μολύβι ματιών αλλά και η σκιά θέλουμε να είναι σε βαθύ, κόκκινο χρώμα. Η γνωστή σε όλους burgundy απόχρωση θα επικρατήσει στο κινητό μας βλέφαρο αλλά και στις ρίζες των βλεφάρων μας. Σαφώς όταν θα πάτε να αγοράσετε τα προϊόντα θα βρείτε τεράστια ποικιλία, από το κλασσικό κόκκινο, μέχρι το σκούρο κερασί. Αρκεί να δοκιμάσετε τη σκιά στο χέρι σας, για να δείτε τι ταιριάζει καλύτερα με τον τόνο της επιδερμίδας σας.

Ξεκινάμε το μακιγιάζ με το μολύβι, το οποίο εφαρμόζουμε εσωτερικά στις κάτω ρίζες των βλεφάρων και εξωτερικά στις άνω αλλά και στις κάτω εξωτερικές γωνίες. Με ένα γωνιακό πινέλο ή ακόμα και μία μπατονέτα, δουλεύουμε το μολύβι και το ντεγκραντάρουμε στις εξωτερικές ρίζες για να μεγαλώσουμε το σχήμα των ματιών μας. Τέλος προεκτείνουμε ελάχιστα το μολύβι στις εξωτερικές ρίζες και βγαίνουμε ελάχιστα εκτός σχήματος, ακριβώς όπως θα κάναμε με το eyeliner.

Τέλος εφαρμόζουμε στο κινητό βλέφαρο τη σκιά και τη σβήνουμε προς τα πάνω , μέχρι να χαθεί εντελώς κοντά στο σχήμα των φρυδιών μας. Η σκιά μπορεί να περιέχει shimmer ή να είναι matte για ένα πιο απλό, καθημερινό makeup look.

Όπως κάθε μακιγιάζ έτσι και το συγκεκριμένο burgundy look ολοκληρώνεται με άπλετη μάσκαρα στις άνω και κάτω ρίζες των βλεφάρων. Και σίγουρα ένα πέρασμα δεν είναι ποτέ αρκετό, χρειαζόμαστε δύο ίσως και τρία για να ισορροπήσουμε τα τόσο έντονα βαμμένα μάτια μας, με τις βλεφαρίδες.

To burgundy smokey look συνδυάζεται με οποιοδήποτε χρώμα στα χείλη. Από ένα απαλό, διάφανο lip gloss που θα χαρίσει λάμψη στα χείλη, μέχρι ένα κλασσικό, πασπαρτού nude ή ακόμα και ένα τολμηρό κόκκινο σε ανοιχτή ή σκούρα απόχρωση!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ