Νότια Κορέα και Γερμανία “πρωταθλήτριες” στην καινοτομία για το 2019


Για πρώτη φορά στα χρονικά οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής βρέθηκαν το 2018 εκτός της δεκάδας των πιο καινοτόμων χωρών. Ωστόσο, στην κατάταξη του 2019, σύμφωνα με το Bloomberg κατάφεραν να … ανακτήσουν το χαμένο έδαφος κερδίζοντας την 8η θέση. Η Νότια Κορέα αναδείχτηκε ως η πιο καινοτόμα χώρα στον κόσμο.

Η Γερμανία φιγουράρει στη δεύτερη θέση, κερδίζοντας γρήγορα τη φήμη της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής εστίας συγκέντρωσης τεχνολογικών startups. Η Φινλανδία με βαθμολογία 85,70 κατέλαβε την τρίτη θέση στον κατάλογο, ακολουθούμενη από την Ελβετία με σκορ 85,49. Το Ισραήλ ήρθε στην 5η θέση με σκορ 84,78. Το Ηνωμένο Βασίλειο έπεσε μία θέση και είναι 18ο στη λίστα. Η εξέλιξη αυτή έδωσε ώθηση στην Κίνα, η οποία “ανέβηκε” στην 16η θέση. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά η Ινδία κατάφερε να μπει στη λίστα, κερδίζοντας την 54η θέση στην κατάταξη.

Χρησιμοποιώντας στοιχεία από πηγές όπως η Παγκόσμια Τράπεζα, το ΔΝΤ και ο ΟΟΣΑ, το Bloomberg συνέταξε τη συγκεκριμένη λίστα λαμβάνοντας υπόψιν παραμέτρους όπως οι δαπάνες για έρευνα και ανάπτυξη ως ποσοστό του ΑΕΠ, η παραγωγικότητα αλλά και ο αριθμός των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, των ερευνητών και των επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας.

Κάθε χώρα βαθμολογήθηκε σε κλίμακα από το 0 έως το 100. Οι δέκα πρώτες χώρες είναι η Νότια Κορέα, η Γερμανία, η Φινλανδία, η Ελβετία, το Ισραήλ, η Σιγκαπούρη, η Σουηδία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ιαπωνία και η Γαλλία.

Ακολουθεί αναλυτικά η λίστα των 20 πιο καινοτόμων χωρών στον κόσμο για το 2019:

1. Νότια Κορέα

2. Γερμανία

3. Φινλανδία

4. Ελβετία

5. Ισραήλ

6. Σιγκαπούρη

7. Σουηδία

8. ΗΠΑ

9. Ιαπωνία

10. Γαλλία

11. Δανία

12. Αυστρία

13. Βέλγιο

14. Ιρλανδία

15. Ολλανδία

16. Κίνα

17. Νορβηγία

18. Ηνωμένο Βασίλειο

19. Αυστραλία

20. Καναδάς

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ