Σπεύδουν ταχέως οι ενδιαφερόμενοι για επενδύσεις στη φαρμακευτική-βιομηχανική κάνναβη

11/02/2019 13:08

Σε 30 ανέρχονται οι κατατεθειμένες επενδυτικές προτάσεις για τη φαρμακευτική και βιομηχανική κάνναβη, στη γενική γραμματεία Βιομηχανίας, με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές να προέρχονται εκτός από την Ελλάδα, από Ισραήλ, Καναδά, Σαουδική Αραβία, Γερμανία, Βέλγιο, Γαλλία και Ρωσία. Από τις 30 προτάσεις για άδεια εγκατάστασης μονάδων καλλιέργειας και επεξεργασίας τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, δύο έχουν εγκριθεί ήδη και δύο έχουν απορριφθεί ενώ οι υπόλοιπες εξετάζονται και βρίσκονται σε διαδικασία έγκρισης.

Πιο αναλυτικά, οι δύο πρώτες εγκρίσεις δόθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο (BIOMECANN AE και BIOPROCANN AE) με συνολικό ύψος επένδυσης 22 εκατ. ευρώ ενώ ως προς τους υπόλοιπους 26 φακέλους το εκτιμώμενο ύψος επένδυσης ανέρχεται σε 159,1 εκατ. ευρώ. Οι 26 φάκελοι αφορούν αθροιστικά εκτάσεις άνω των 1.100 στρεμμάτων και σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί στο υπουργείο Οικονομίας, η γεωγραφική κατανομή έχει ως εξής:

Κορινθία, Θήβα, Κιλκίς, Σέρρες, Αττική, Καστοριά, Σπάρτη, Ηλεία, Μεσολόγγι, Μαγνησία, Χαλκιδική, Φωκίδα, Πρέβεζα, Λάρισα.

Σημειώνεται ότι για την πρόταση επένδυσης ύψους 9 εκατ. ευρώ στη βιομηχανική ζώνη Κορίνθου, σε έκταση 40 στρεμμάτων, έχει προωθηθεί προς υπογραφή σχέδιο απόφασης και αναμένεται εντός των επόμενων ημερών η σχετική διευκρίνιση του υπουργείου Υγείας που θα αφορά και την οριστική διατύπωση του σχεδίου απόφασης προκειμένου αυτό να υπογραφεί.

Υπενθυμίζεται ότι οι δυο πρώτες αδειοδοτήσεις μονάδων καλλιέργειας και επεξεργασίας τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης είναι:

1. BIOMECANN AE. Αφορά επένδυση 9,5 εκατ. ευρώ στη Λάρισα με εκτιμώμενο αριθμό εργαζομένων τους 51 για αποξηραμένο ανθό (συσκευασία). Έκταση μονάδας 10.729,61 Μ2.

2. BIOPROCANN AE. Αφορά επένδυση 12,5 εκατ. ευρώ στη θέση Πύργος Κορίνθου με εκτιμώμενο αριθμό εργαζομένων τους 66 για αποξηραμένο ανθό (συσκευασία). Έκταση μονάδας 46.558,22Μ2.

 

ΠηγήΣΧΟΛΙΑ

Ο παρών ιστότοπος δεν είναι υπεύθυνος για τα σχόλια των αναγνωστών

Μπορείτε να εγγραφείτε στην παρακολούθηση των σχολίων και των ανανεώσεων του άρθρου από το σύνδεσμο στο τέλος της ανάρτησης