«Βροχή» οι καταγγελίες για υπολειτουργία των Κέντρων Υγείας

12/02/2019 09:00

Σε πλήρη απορρύθμιση οδηγούνται τα Κέντρα Υγείας, καθώς αποδυναμώνεται το προσωπικό τους λόγω αθρόων μετακινήσεων γιατρών σε Κεντρικά Νοσοκομεία.

Από την πλευρά τους, οι γιατροί καταγγέλλουν πως οι αρμόδιοι των υγειονομικών περιφερειών, «προχωρούν αιφνιδιαστικά στις μετακινήσεις, χωρίς καμία ενημέρωση και με επιδεικτική αδιαφορία προς τους επιστημονικούς υπευθύνους των Κέντρων Υγείας».

Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, «αυτό δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των Κέντρων Υγείας, με ολόκληρους νομούς να μένουν ακάλυπτοι από βασικές ειδικότητες και με τους ασθενείς να συνωστίζονται στα Εξωτερικά Ιατρεία των νοσοκομείων για απλή εξέταση».

Τι αναφέρουν για την προκήρυξη θέσεων

Πρόσφατα το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως προκηρύχθηκαν 455 θέσεις μόνιμων γιατρών με διάφορες ειδικότητες, για τα Κέντρα Υγείας όλης της χώρας. Ωστόσο, η Ομοσπονδία υποστηρίζει πως ουσιαστικά, σε κάθε Κέντρο Υγείας αγροτικού ή αστικού τύπου, αντιστοιχεί ένας γιατρός, ενώ ταυτόχρονα αποχωρούν εκατοντάδες γιατροί λόγω λήξης συμβάσεων και επιλογής του ιδιωτικού τομέα.

 

ΠΗΓΗΣΧΟΛΙΑ

Ο παρών ιστότοπος δεν είναι υπεύθυνος για τα σχόλια των αναγνωστών

Μπορείτε να εγγραφείτε στην παρακολούθηση των σχολίων και των ανανεώσεων του άρθρου από το σύνδεσμο στο τέλος της ανάρτησης