6+1 λάθη για τα τυριά που κάνει ο καθένας


Διαβάστε παρακάτω για τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι όταν σερβίρουν τυρί. Ευτυχώς, όλα είναι εύκολα καθορισμένα για να διορθωθούν και η εμπειρία τυριού σας θα είναι καλύτερη.

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλά είδη τυριών. Τα κακά νέα είναι ότι μερικά από αυτά δεν είναι πολύ καλά. Αλλά, μόνο και μόνο επειδή φάγατε μια φορά ένα μαλακό τυρί ή ένα μπλε τυρί που δεν σας άρεσε δεν σημαίνει ότι κάθε τυρί σε αυτό το στυλ είναι κακό.

Ανοίξτε να δοκιμάσετε διαφορετικά τυριά σε αυτό το στυλ ή ίσως το ίδιο τυρί πάλι – ακόμα και το καλύτερο τυρί δεν θα έχει καλή γεύση εάν είναι υπερβολικά ώριμο ή έχει μείνει στο ψυγείο για πολύ καιρό. Προσπαθήστε πάντα να πειραματίζεστε και να είστε πρόθυμοι να δοκιμάσετε τυριά για τα οποία δεν είστε σίγουροι. Μπορούν να γίνουν τα αγαπημένα σας!

ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΛΑΚΑ ΤΥΡΙΑ “BRIE”
Οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν κατάχρηση της λέξης «brie». Τεχνικά μιλώντας, το brie είναι ένα από τα πολλά τυριά που έχουν ένα μαλακό άσπρο περίβλημα. Το μόνο που έχετε να κάνετε για να είστε πιο ακριβείς είναι να προσθέσετε μια λέξη – αποκαλέστε το τυρί “brie-style”.

ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΤΟ ΤΥΡΙ ΚΡΥΟ
Όπως και το κρασί, αν σερβίρετε τυρί πολύ κρύο, χάνετε πολλά πράγματα από τη γεύση του, για να μην αναφέρουμε τη μαγεία της υφής που συμβαίνει όταν το τυρί είναι σε κατάλληλη θερμοκρασία. Αφήστε το τυρί έξω για τουλάχιστον μία ώρα πριν από το σερβίρισμα, και περισσότερο εάν μπορείτε. Το τυρί αποτελεί βασικό τρόφιμο εδώ και αιώνες, διότι είναι ουσιαστικά γαλακτοκομικό προιόν. Αν δεν μιλάμε για φρέσκα τυριά όπως μοτσαρέλα ή ρίκοτα, το τυρί σας θα είναι ωραίο αν παραμείνει εκτός ψυγείου για αρκετές ώρες.

ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΥΡΙΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ
Εάν το αγαπημένο σας κρασί είναι ένα cabernet sauvignon και επιμένετε να το συνδυάζετε με όλα τα αγαπημένα σας τυριά, κάντε το! Για τους υπόλοιπους, όμως, που δεν είναι εμμονικοί με ένα κρασί θα προτείναμε το λευκό κρασί για καλύτερο ζευγάρωμα τυριών. Το τέχνασμα είναι πραγματικά να συνδυάσουμε πράγματα παρόμοιων εντάσεων – ένα μεγάλο κόκκινο συνήθως δεν θα πάει με ένα κρεμώδες brie, αλλά θα πάει καλά με ένα σκληρό τυρί βουνού όπως το Comté. Εάν θέλετε ένα κόκκινο που θα ταιριάξει με τα περισσότερα τυριά, δοκιμάστε κάτι λίγο ελαφρύτερο, όπως ένα Beaujolais ή Chinon. Ή γιατί όχι κάποια μπύρα;

ΥΠΕΡΒΑΛΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΤΥΡΙΩΝ
Προσπαθήστε η πιατέλα τυριών που θα σερβίρετε να έχει μια ποικιλία όσον αφορά την υφή ή τον τύπο γάλακτος. Αλλά να θυμάστε ότι, αν σερβίρετε πάρα πολλά τυριά, είναι εύκολο για τους συνδαιτημόνες σας να μπερδευτούν. Τρία έως πέντε τυριά είναι τέλεια.

ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΤΑ ΤΥΡΙΑ ΜΕ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ
Τα σταφύλια ταιριάζουν με τα περισσότερα τυριά και θα προσθέσουν κάποιο ωραίο χρώμα στο πιάτο σας για το Instagram, αλλά υπάρχουν πολλές πιο έξυπνες επιλογές για ταίριασμα με τυρί: μέλι, τουρσιά, σοκολάτα, αποξηραμένα φρούτα κ.ο.κ.!

Το ψωμί αξίζει τόσο μεγάλη προσοχή όσο και οι επιλογές τυριού. Γιατί να μην δοκιμάσετε ένα τραγανό ψωμί ή ένα πλούσιο ψωμί με καρύδι; Αν θέλετε να πειραματιστείτε μπορείτε επίσης να σερβίρετε τσιπς πατάτας ή κομμάτια σοκολάτας.

ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΤΗ ΦΛΟΥΔΑ ΤΟΥ ΤΥΡΙΟΥ
Το περίβλημα του τυριού είναι σχεδόν πάντοτε βρώσιμο και μπορεί να προσθέσει υπέροχη υφή και γεύση, ειδικά σε μαλακότερα τυριά. Αυτό σημαίνει ότι έχει ωραία γεύση κάθε φορά; Φυσικά και όχι. Αυτό σημαίνει ότι θα χάσετε κάτι αν δεν το δοκιμάσετε; Απολύτως τίποτα.

Η εξαίρεση εδώ είναι τυριά με περίβλημα που είναι σαφώς μη βρώσιμα, όπως τα κόκκινα (Edam) ή πολύχρωμα (Καρίκι Τήνου)) κέρινα καλύμματα ή το σκληρό κέλυφος της παρμεζάνας. Το τελευταίο όμως θα προσθέσει ωραία γεύση στην επόμενη σούπα σας! Κρατήστε τα κομμάτια αυτά παρμεζάνας σε σακούλα στον καταψύκτη σας, και ρίξτε ένα από αυτά, σε ζωμό που σιγοβράζει την επόμενη φορά που θα φτιάξετε σούπα. Δεν θα έχει αναγκαστικά την γεύση τυριού, αλλά θα προσθέσει μια κρεμώδη γεύση καρυδιού.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ