9 Δεκεμβρίου 2025

Ηλεκτρικά λεωφορεία κάνουν “πρεμιέρα” στους δρόμους της Θεσσαλονίκης: Μια νέα εποχή στις συγκοινωνίες της πόλης


Σήμερα, η πόλη της Θεσσαλονίκης γράφει μια νέα σελίδα στην ιστορία των δημόσιων συγκοινωνιών με την εισαγωγή των πρώτων 17 ηλεκτρικών λεωφορείων στους δρόμους της πόλης. Η “πρεμιέρα” αυτών των οχημάτων σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στην προσπάθεια για μια πιο βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον πόλη.

Τα πρώτα δρομολόγια των ηλεκτρικών λεωφορείων ξεκίνησαν κανονικά νωρίς το πρωί σήμερα, με οδηγούς και επιβάτες να εκφράζουν τον ενθουσιασμό τους. Ο Δημήτρης Κοασίδης, ένας από τους οδηγούς του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), δήλωσε χαρακτηριστικά πως η οδική συμπεριφορά των ηλεκτρικών λεωφορείων είναι άψογη και κάλεσε το επιβατικό κοινό να τα σεβαστεί.

Οι επιβάτες, από την πλευρά τους, υποστηρίζουν ότι η εισαγωγή αυτών των οικολογικών οχημάτων θα βοηθήσει σημαντικά στη βελτίωση των συγκοινωνιών της πόλης και στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ