Καταγγελία του Συλλόγου ΑΜΕΑ Ρόδου: Γρονθοκόπησαν αυτιστικό παιδάκι στη Χάλκη

Την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης και την παραδειγματική τιμωρία ατόμου που φαίνεται ότι ξυλοκόπησε ένα νεαρό αυτιστικό παιδί στη Χάλκη, το οποίο βρίσκονταν εκεί για διακοπές με τους γονείς του, ζητά με δημόσια δήλωσή του ο πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με ειδικές ανάγκες στο νησί της Ρόδου.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, επισήμανε ότι βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τις αρμόδιες αρχές, ενώ παράλληλα ζήτησε από όλους τους κατοίκους και όσους γνωρίζουν για το περιστατικό, να σπεύσουν να καταγγείλουν τα όσα και ο ίδιος πληροφορήθηκε. Για το περιστατικό μίλησε και ο δήμαρχος του νησιού, επιβεβαιώνοντας τα όσα κατήγγειλε ο πρόεδρος του συλλόγου. Μάλιστα, όπως τόνισε, αν τελικά οι καταγγελίες αληθεύουν, τότε η τιμωρία θα πρέπει να είναι παραδειγματική!

Το περιστατικό της Χάλκης φαίνεται να εκτυλίχτηκε σε καφενείο του νησιού, όπου κάτοικος του νησιού έπινε τον καφέ του. Εκεί το αυτιστικό παιδάκι φαίνεται ότι έπεσε πάνω του και σκούντησε ή τον ίδιο η το τραπέζι. Η αντίδρασή του, ήταν έξω και πέρα από κάθε λογική, αφού σηκώθηκε και επιτέθηκε στο παιδάκι και τους γονείς του (!) χτυπώντας τους πολλές φορές.

Η οικογένεια από την Αγγλία, σε κατάσταση σοκ έφυγε αμέσως από το νησί. Επισήμως δεν κατήγγειλε τίποτα στην αστυνομία. Θεωρείται όμως βέβαιο, ότι θα γίνει ή έγινε ήδη σχετική καταγγελία στη χώρα τους και αναμένεται πλέον να ακολουθηθεί η σχετική διαδικασία που προβλέπει ο νόμος.

Πηγή: rodiaki.gr


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here