“Κερνούσα κοκαΐνη τους πελάτες μου” κατέθεσε στους δικαστές ο επιχειρηματίας του «Li Li Shu»


«Ήμασταν μια παρέα που κάναμε όλοι μαζί χρήση ναρκωτικών. Έχει τύχει να “κεράσω” θαμώνες», ομολόγησε στους δικαστές, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών και μέτοχος του sushi bar «Li Li Shu» στο Κολωνάκι, Σταύρος Περουκίδης, ο οποίος κατηγορείται ότι εφοδίαζε πασίγνωστα πρόσωπα της ελληνικής σόουμπιζ με κοκαΐνη.

Στη δίκη με συνολικά 27 κατηγορουμένους, μεταξύ των οποίων, παρουσιαστές, ηθοποιούς και μοντέλα, ο επιχειρηματίας υποστήριξε πως «ό,τι έκανε, το έκανε μόνος του, για δική του χρήση», επειδή είναι και ο ίδιος χρήστης ναρκωτικών ουσιών.

«Το μαγαζί πήγαινε πολύ καλά, έρχονταν διάσημοι, πολιτικοί και αλλά πρόσωπα, έγινε ξακουστό σε όλη την Ελλάδα, έχει τύχει να “κεράσω” θαμώνες. Με έπαιρναν τηλέφωνο μου έλεγαν που θα είσαι το βράδυ, τους έλεγα στο μαγαζί και μου έλεγαν πάρε και κάτι να πιούμε(…) δεν το κάναμε έτσι που να γίνεται αντιληπτό δεν ισχύει η κατάθεση που έχει δοθεί στην ανάκριση ότι πήγαινα στα τραπέζια κι έλεγα “αν θέλετε κάποιο ναρκωτικό το έχουμε”».

Ο κατηγορούμενος δήλωσε πάντως ανακουφισμένος που όλο αυτό τελείωσε πια, ενώ αρνήθηκε πως υπήρχε αλισβερίσι με χρήματα για τα ναρκωτικά. Ισχυρίστηκε πως από συγκατηγορουμένους του έπαιρνε μόνο κεράσματα.

«Ήμασταν μια παρέα που κάναμε όλοι μαζί χρήση, ευτυχώς που έγινε αυτό και σταμάτησα», είπε στο δικαστήριο ενώ αναφερόμενος στον συγκατηγορούμενό του παρουσιαστή, Θέμη Γεωργαντά είπε ότι είναι ο μόνος για τον οποίο «κόβει το κεφάλι του ότι δεν έχει καμία σχέση με ναρκωτικά».

Ο ίδιος ο παρουσιαστής πάντως επέμεινε πως δεν έχει καμία σχέση με τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και πως αν κάτι τέτοιο είχε πέσει στην αντίληψή του θα είχε απομακρυνθεί εγκαίρως από την επιχείρηση, στην οποία ήταν μέτοχος. «Αν είχα ακούσει το παραμικρό θα έλεγα ακαριαία ότι σταματάω και θα έφευγα», είπε και πρόσθεσε πως τώρα πια είναι τόσο επιφυλακτικός ώστε «δεν θα άνοιγε μαγαζί ούτε με τη μητέρα του!»

Ο Θέμης Γεωργαντάς υποστήριξε πως από το μαγαζί όχι μόνο δεν έβγαλε κέρδη αλλά βγήκε και ζημιωμένος. Όπως είπε, είχε χρήματα στην άκρη και όταν του έκανε την πρόταση η Χριστίνα Παππά να συμμετάσχει στην επιχείρηση, την εμπιστεύτηκε και αποφάσισε να τα επενδύσει. «Δεν έλαβα ποτέ κέρδη. Μου είχε πει η Χριστίνα ότι απόσβεση γίνεται στα τρία χρόνια και τότε θα πάρω λεφτά. Δεν πήρα μια ούτε ένα ευρώ μέχρι σήμερα», τόνισε.

Ο παρουσιαστής είπε στο δικαστήριο ότι χρειάστηκε να καταβάλλει 60.000 ευρώ για να μπει μέτοχος αλλά δεν είχε καμία ανάμιξη στην οικονομική διαχείριση του καταστήματος αλλά ούτε και φυσική παρουσία παρά μόνο 1-2 φορές τον μήνα που πήγαινε με φίλους για φαγητό. «Έχω πικρία από αυτή την ιστορία αλλά δεν είναι για το οικονομικό. Με πείραξε όλο αυτό που έγινε. Δεν βρίσκομαι εδώ σήμερα για τα χρήματα που έχασα αλλά για την κατηγορία που αντιμετωπίζω. Βρέθηκα για πρώτη φορά σε φυλλάδες, σε εφημερίδες. Δεν παρουσίασα για πρώτη φορά το Αμίτα μόσιον., όπως κάθε χρόνο», είπε για να καταδείξει πόσο η υπόθεση αυτή του κόστισε επαγγελματικά και ηθικά.

Στο πλευρό του παρουσιαστή βρέθηκε, καταθέτοντας ως μάρτυρας υπεράσπισης ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Τσουρός ο οποίος υποστήριξε ότι ο Θέμης Γεωργαντάς απλά επένδυσε τα χρήματα που είχε αποκομίσει από την 20ετή πορεία του στην τηλεόραση, χωρίς καμία άλλη σχέση με τη διαχείριση του καταστήματος. «Δεν έχει δώσει ποτέ δικαιώματα ο Θέμης, όσοι τον ξέρουν γνωρίζουν ότι δεν πίνει ούτε ένα ποτό» κατέθεσε ο δημοσιογράφος, επιβεβαιώνοντας τον ισχυρισμό του παρουσιαστή ότι αυτή η υπόθεση τελικά τον ζημίωσε.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ