5 συμβουλές για όσους έχουν ευαίσθητο δέρμα


Το ευαίσθητο δέρμα απαιτεί κάποιες επιπλέον προσπάθειες και προσοχή. Ένα ευαίσθητο δέρμα αντιδρά στο περιβάλλον και στα προϊόντα περιποίησης του δέρματος. Η εφαρμογή ενός κακού προϊόντος μπορεί να σας κάνει να αντιμετωπίσετε σοβαρές παθήσεις του δέρματος.

Ένα ευαίσθητο δέρμα πρέπει να σας κάνει να σκέφτεστε δύο φορές πριν δοκιμάσετε ένα νέο προϊόν. Εκτός από τα προϊόντα του δέρματος, το ευαίσθητο δέρμα μπορεί να αντιδράσει στη διατροφή σας και το είδος των ρούχων που φοράτε, επίσης. Μπορεί επίσης να υποφέρει όταν η ποιότητα του αέρα είναι χαμηλή. Απαιτείται εντατική φροντίδα και προφυλάξεις για να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές και λαμπερό αν έχετε ευαίσθητο δέρμα.

Αν βρίσκετε δύσκολο να χειριστείτε το ευαίσθητο δέρμα σας, τότε εδώ θα βρείτε μερικές εύκολες συμβουλές για εσάς.

Δοκιμάστε τα προϊόντα πριν τα αγοράσετε
Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα τότε μην αγοράζετε προϊόντα χωρίς να τα δοκιμάζετε. Πρώτα, δοκιμάστε το δείγμα του προϊόντος πριν το αγοράσετε. Επίσης, ελέγξτε τα συστατικά των προϊόντων. Βεβαιωθείτε ότι όλα σας ταιριάζουν καλά. Μετά τη δοκιμή των προϊόντων, εάν αισθανθείτε οποιοδήποτε είδος δυσφορίας, όπως ερεθισμό, ερυθρότητα ή ακμή, τότε αυτό σημαίνει ότι το προϊόν δεν ταιριάζει στον τύπο του δέρματός σας. Θα πρέπει επίσης να δοκιμάζετε πάντα το προϊόν στο χέρι σας ή στην περιοχή πίσω από τα αυτιά σας.

Ελέγξτε τη διατροφή σας
Η διατροφή έχει επιπτώσεις στο δέρμα εάν είναι ευαίσθητο. Η κατανάλωση σωστού φαγητού δεν είναι μόνο καλή για το βάρος σας, αλλά και για το δέρμα σας επίσης. Τρώτε περισσότερα τρόφιμα που μπορούν να βελτιώσουν την υγεία του δέρματός σας. Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με περισσότερα φρούτα και λαχανικά, κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει να επαναφέρετε τη φυσική λάμψη. Επίσης, πίνετε πολλά υγρά και πολύ νερό. Μπορεί να έχετε ακούσει πολλές φορές ότι το νερό είναι εξαιρετικά καλό για το δέρμα σας. Θα σας βοηθήσει να ξεπλύνετε τις τοξίνες. Θα φέρει μια λάμψη στο δέρμα σας φυσικά και θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τεχνητά προϊόντα όσο το δυνατόν περισσότερο.

Χρησιμοποιήστε φυσικά προϊόντα
Μην ψάχνετε μια διαφορετική επιλογή στην αγορά για κάθε πρόβλημα δέρματος που σας εμφανίζεται. Υπάρχουν διάφορες φυσικές θεραπείες με τις οποίες μπορείτε να προσπαθήσετε να καταπολεμήσετε σχεδόν κάθε κατάσταση του δέρματος. Τα προϊόντα στην αγορά φορτώνονται με χημικά που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά το δέρμα σας. Μεταβείτε σε φυσικές θεραπείες για να λύσετε τα προβλήματα του δέρματός σας. Όταν αγοράζετε προϊόντα για την περιποίηση του δέρματος, ελέγξτε τα συστατικά και επιλέξτε τα προϊόντα που περιέχουν φυσικά συστατικά.

Μείνετε μακριά από το ηλιακό φως
Το άμεσο ηλιακό φως δεν είναι καλό για το δέρμα, ειδικά για το ευαίσθητο δέρμα. Μπορεί να προκαλέσει θερμική βλάβη στα κύτταρα του δέρματος. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να οδηγήσει σε δερματικά εξανθήματα ή αλλεργίες. Να φοράτε πάντα αντηλιακό πριν βγείτε έξω. Επίσης, έχετε πάντα μαζί τα γυαλιά σας. Προσπαθήστε να αποφύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο το ηλιακό φως.

Ενυδατώστε το δέρμα σας καλά
Η ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική για τη διατήρηση υγιούς δέρματος. Αποτρέπει την ξηρότητα του δέρματος και διατηρεί την υγρασία κλειδωμένη στην επιφάνεια του. Δημιουργεί επίσης ένα λεπτό τοίχος ανάμεσα στο εξωτερικό περιβάλλον και στο δέρμα. Αγοράστε μια ενυδατική κρέμα που ταιριάζει περισσότερο στο δέρμα σας. Μπορείτε επίσης πάντα να βρείτε ενυδατικές που είναι ειδικά κατασκευασμένοι για το ευαίσθητο δέρμα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ