Ο μοναδικός τρόπος για ν’ αντιμετωπίσεις την κατάθλιψη της εγκυμοσύνης


Πολλές είναι οι γυναίκες που βιώνουν την κατάθλιψη τόσο κατά τη διάρκεια μιας εγκυμοσύνης, όσο και μετά από αυτή. Πώς να αντιμετωπίσεις την κατάθλιψη της εγκυμοσύνης;
Η κατάθλιψη της εγκυμοσύνης είναι ένα σύνηθες φαινόμενο στις γυναίκες αλλά υπάρχουν πολλοί κι αποτελεσματικοί τρόποι για να την αντιμετωπίσουν, τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όσο και αφού φέρουν στον κόσμο το παιδάκι τους.

Ποιος είναι, όμως, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος; Οι έρευνες έδωσαν τη δική τους απάντηση. Το Preventative Services Task Force στις ΗΠΑ ερεύνησε διάφορες μεθόδους πρόληψης της κατάθλιψης, συμπεριλαμβανομένης της συμβουλευτικής, της σωματικής άσκησης, της εκπαίδευσης, της yoga, της έκφρασης μέσω της γραφής, της κατανάλωσης ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και των φαρμάκων, σύμφωνα με τους New York Times.

Οι διαφορετικές μέθοδοι εξετάστηκαν για το πόσο αποτελεσματικές είναι και ποια έχει την καλύτερη επίδραση. Και αυτό που έδειξαν είναι ότι η συμβουλευτική είναι ο καλύτερος τρόπος.

Συγκεκριμένα, οι γυναίκες που έλαβαν είτε γνωστική συμπεριφορική θεραπεία είτε διαπροσωπική θεραπεία ήταν 39% λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν κατάθλιψη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης από εκείνες που δεν έλαβαν κάποια θεραπεία.

Σύμφωνα με την ομάδα των ερευνητών, η συμβουλευτική βοηθά κυρίως τις γυναίκες που έχουν και προσωπικό ή οικογενειακό ιστορικό κατάθλιψης ή γυναίκες που αντιμετωπίζουν συμπτώματα κατάθλιψης.

Η επιτροπή συνιστά επίσης, συμβουλευτικές παρεμβάσεις για γυναίκες που πάσχουν από στρεσογόνους παράγοντες, όπως οικονομικές δυσκολίες ή γυναίκες που είναι μόνες τους.

Η κατάθλιψη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι επίσης, γνωστή ως περιγεννητική κατάθλιψη και επηρεάζει περίπου μια στις επτά γυναίκες στις ΗΠΑ. Η περιγεννητική κατάθλιψη μπορεί συχνά να μην αναγνωρίζεται επειδή τα συμπτώματα μπορεί να μοιάζουν πολύ με τα καθημερινά συμπτώματα της εγκυμοσύνης, όπως οι αλλαγές στον ύπνο, τα επίπεδα ενέργειας και την όρεξη.

Οι ορμόνες αλλάζουν ριζικά και είναι σημαντικό η γυναίκα να λάβει τη θεραπεία που χρειάζεται καθώς αν το αφήσει ή το αγνοήσει, τότε ενδέχεται να μην έχει το κίνητρο ή την ενέργεια να φροντίσει τον εαυτό της κι επομένως και το μωρό της, να λάβει τα τρόφιμα που χρειάζεται για να έχει μια υγιή εγκυμοσύνη.

Η κατάθλιψη μπορεί να ξεκινήσει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και δεν είναι καθόλου κακό να επικοινωνήσει μια γυναίκα με τον γιατρό της για να κρατήσει τον μυαλό και το σώμα της υγιή.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ