Μέικαπ και κονσίλερ: Τι φοράμε πρώτα;


Όλες μας έχουμε τις προτιμήσεις μας στο μακιγιάζ και την προσωπική «τελετουργία» τόσο για τις καθημερινές όσο και για τις ιδιαίτερες εμφανίσεις μας. Μία όμως από τις μόνιμες απορίες μας, όταν πρόκειται να δημιουργήσουμε τον «καμβά» στην επιδερμίδα μας είναι: Τι βάζουμε πρώτα; Το μέικαπ ή το κονσίλερ;

Όπως αποδεικνύεται, η ερώτηση «τι εφαρμόζω πρώτα, το μέικαπ ή το κονσίλερ» επανέρχεται από πολλές γυναίκες. Ακόμη και από γυναίκες που δεν βγαίνουν από το σπίτι τους, αν δεν έχουν φροντίσει το μακιγιάζ τους! Και συνήθως η σειρά είναι λάθος!

Εσείς σε ποια κατηγορία ανήκετε; Σε εκείνες που δίνουν την πρωτιά στο κονσίλερ ή σε εκείνες που επιλέγουν να ξεκινούν το μακιγιάζ τους με το μέικαπ;

Πριν απαντήσετε, υποστηρίζοντας πως αυτό είναι καθαρά θέμα προτίμησης, ήρθε η ώρα να μάθετε πως σε αυτή την περίπτωση υπάρχει σωστό και λάθος. Και σε αυτό συμφωνούν όλοι οι make up artists!

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι γυναίκες επιβάλλεται να απλώνουν στο δέρμα τους την ενυδατική τους κρέμα πριν τη διαδικασία του μακιγιάζ. Και το αμέσως επόμενο βήμα δεν είναι το κονσίλερ –όπως πιστεύει το μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών-, αλλά το μέικαπ.

Και ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός πως το μέικαπ χαρίζει καλύτερη κάλυψη, με αποτέλεσμα να θεωρείται σαφώς καλύτερη βάση για ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Ενώ το θέμα της απόχρωσης είναι εξίσου σημαντικό, για να μην φαίνεται ξένο προς την επιδερμίδα μας.

Όσο για το κονσίλερ; Μια μικρή ποσότητα στην περιοχή κάτω από τα μάτια και όπου υπάρχει σημάδι που επιθυμούμε να εξαφανίσουμε είναι αρκετή. Εφαρμόζουμε με το δάχτυλο ή με ένα ειδικό πινέλο «αφομοιώνοντάς» το με το μέικαπ μας για σωστό αποτέλεσμα.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ