Κύκλωμα ναρκωτικών: Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι των αστυνομικών – «Το βούτυρο, η τούρτα και το κέικ»

Αποκαλυπτικές συνομιλίες, οι οποίες «μαρτυρούν» την εμπλοκή των αστυνομικών στο μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών, περιέχει η έρευνα των αδιάφθορων της ΕΛ.ΑΣ. που αποκάλυψε τη δράση της συμμορίας – Οι διάλογοι περιλαμβάνονται στη δικογραφία που έχει στα χέρια του ο εισαγγελικός λειτουργός – Σε διαθεσιμότητα οι δύο αστυνομικοί, διατάχθηκε ΕΔΕ – Το «βούτυρο», η «τούρτα», το «κέικ» και οι τιμές τους

Όπως αποκαλύπτει το CNN Greece, οι αστυνομικοί όχι μόνο έκαναν διακίνηση των ναρκωτικών, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αλλά πολλές φορές είχαν άποψη ακόμα και για την ποιότητα του χασίς που διακινούσαν.

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος που ακολουθεί του ενός αστυνομικού με άλλο μέλος της σπείρας.

Αστυνομικός: «Ρε μαλ..α έχει μαυρίσει μέσα, είναι ξερό, είναι περσινό ρε φίλε, έχει χάσει τη μυρωδιά κατάλαβες; Δεν περιμένω να κάνουμε δουλειά με αυτό… Το έδωσε σε 2-3 εδώ γύρω γύρω που έχουν σκοτώσει τα αρχί…α και μου ζητάνε εδώ και 20 ημέρες κατάλαβες; Και μου λέει, φίλε με αυτό το πράγμα δεν πάμε πουθενά. Στην αποθήκευση του μέσα και τέτοια, δηλαδή όπως το σπας ήτανε μέσα, πως να στο πω; Εντελώς καφετί σαν να είχε τέτοιο ρε φίλε σαν να είχε ψιλόμουχλισει…»

Κατηγορούμενος: «.. δε δουλεύει δηλαδή;»

Αστυνομικός: «… δεν το έχω δοκιμάσει εγώ, αλλά, όπως μου είπαν αυτοί που τους έδωσα, δεν ήταν καλό…»

Σε άλλη συνομιλία καταγράφεται η αγωνία του δεύτερου αστυνομικού να συνομιλεί με βασικό κατηγορούμενο για να συνεννοηθούν πότε να έρθει από την επαρχία στην Αθήνα για να παραλάβει ναρκωτικά.

Χαρακτηριστικά ο αρχιφύλακας λέει: «…εεεε… πάνω από δέκα … Θα μπορέσεις τίποτα παραπάνω και να στα δώσω εγώ μετά τα υπόλοιπα;..»

Ο αστυνομικός, μάλιστα, επιμένει να μην αδιαφορήσει για την παραγγελία του και ο συνομιλητής του τού αναφέρει ότι όταν θα έχει κάτι στα χέρια του θα του τηλεφωνήσει.

Μάλιστα, ο αρχιφύλακας όσο δεν τον έπαιρνε τηλέφωνο ο συνεργός του έστελνε και μηνύματα γράφοντας χαρακτηρίστηκα: «.. Την Πέμπτη έρχομαι να σε πάρω τηλέφωνο να σε βρω».

Τελικά ο συνεργός του απαντά ότι θα είναι έτοιμος τη Πέμπτη.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συγκεκριμένος αστυνομικός κρατούσε, μαζί με ένα ακόμη μέλος της σπείρας, ένα τετράδιο στο οποίο υπήρχαν σημειώσεις για τα χρέη των αγοραστών. Τουλάχιστον έτσι προκύπτει από συνομιλίες ανάμεσα στους δυο κατηγορούμενους, με αφορμή χρήματα που χρωστούσε κάποιο άτομο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here