Έξι μαγικά ευρωπαϊκά χωριά που αξίζει να γνωρίσετε


Με γραφικά δρομάκια, πολύχρωμα κτίρια και πολλά μέρη για εξερεύνηση, τα ευρωπαϊκά αυτά χωριά αξίζει να μπουν στη μελλοντική ταξιδιωτική σας ατζέντα.

Hallstatt, Αυστρία
Ανάμεσα στα βουνά Νταχστάιν και τη λίμνη Χάλστατ της Αυστρίας, το ομώνυμο χωριό είναι ένα από τα πιο γραφικά της Ευρώπης, θυμίζοντας ζωγραφιά. Η περιοχή Hallstatt-Dachstein Salzkammergut, μάλιστα, έχει προστεθεί στη Λίστα Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, με βάση το φυσικό της τοπίο και το προϊστορικό αλατωρυχείο. Το πανέμορφο αυτό χωριό βρίσκεται περίπου 2,5 ώρες τόσο από τη Βιέννη, όσο και από το Σάλτσμπουργκ και θέλει μόνο μια αλλαγή στη συγκοινωνία για να φτάσετε εκεί.

Vernazza, Ιταλία
Η θέα από αυτό το υπέροχο χωριό της περιοχής Cinque Terre της Ιταλίας είναι πραγματικά εξωπραγματική, ειδικά την ώρα της δύσης του ήλιου και το μόνο που μπορείτε να κάνετε για να τη βελτιώσετε είναι να απολαμβάνετε εκείνη την ώρα λίγο αυθεντικό ιταλικό εσπρέσο και μια φέτα focaccia. Η περιοχή βρίσκεται στα βορειοδυτικά της Ιταλίας, απαρτίζεται από 5 πανέμορφα, πολύχρωμα και γραφικά χωριά και η Vernazza είναι ένα από τα πιο αγαπημένα. Η πλαγιά όπου απλώνονται τα χωριά είναι το πιο παρθένο και γοητευτικό σημείο αυτής της περιοχής και αποτελεί φυσικό καταφύγιο από το 1997 και μέρος της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Άνω Μερά, Μύκονος
Η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να λείπει από μια λίστα με όμορφα χωριά και μάλιστα εν προκειμένω τα φώτα πέφτουν σε ένα νησιώτικο χωριό, την Άνω Μερά της Μυκόνου. Μερικά χιλιόμετρα μακριά από τη Χώρα, η Άνω Μερά είναι ένα μικρό, ειδυλλιακό χωριό, το οποίο θα σας δείξει πώς ζούσαν οι άνθρωποι στη Μύκονο, πριν την έκρηξη του τουρισμού. Περιπλανηθείτε στα δρομάκια του χωριού, μυρίστε το φρεσκοψημμένο ψωμί, επισκεφτείτε τάφους της αρχαίας γεωμετρικής εποχής της Ελλάδας και περάστε από το ιστορικό μοναστήρι της Παναγιάς της Τουρλιανής και το Μοναστήρι του Παλαιόκαστρου, τα οποία μετρούν αιώνες ζωής.

Adare, Ιρλανδία
Έχει κερδίσει τον τίτλο ενός από τα πιο όμορφα χωριά της Ιρλανδίας, με υπέροχα γραφικά σπίτια, στα νοτιοδυτικά της πόλης του Limerick προς το νότιο κομμάτι της χώρας. Η ιρλανδική αρχιτεκτονική μπλέκεται με το αγγλικό στυλ στα κτίριά του, ενώ κοντά στην είσοδο του μεγάρου θα βρείτε και τα περίφημα σπιτάκια του με τις αχυροσκεπές, που δίνουν παραμυθένια χροιά στο μέρος.

Giethoorn, Ολλανδία
Άλλο ένα παραμυθένιο χωριό μας περιμένει στην Ολλανδία αυτή τη φορά, με κανάλια να περνούν από παντού και να το καθιστούν κάτι σαν τη Μικρή Βενετία της Ολλανδίας. Μπορείτε να παρκάρετε το αυτοκίνητό σας στην αποβάθρα και να περπατήσετε ή να νοικιάσετε ένα πλοιάριο που θα σας πάει βόλτα στα κανάλια. Το Giethoorn είναι ένα πραγματικά μαγικό μέρος, με τα περισσότερα σπίτια να έχουν αχυροσκεπές και καλαμοσκεπές, ενώ η διακόσμησή τους μοιάζει πραγματικά παραμυθένια –σημειώστε ότι οι ντόπιοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα με το να τα φωτογραφήσετε, ενώ πολλοί νοικιάζουν και δωμάτια στα σπίτια τους. Στην περιοχή θα βρείτε και αρκετά καλά εστιατόρια, για γεύσεις του Βορρά, μετά τις βόλτες.

Èze, Γαλλία
Στο όμορφο αυτό χωριό θα συναντήσετε έναν μικρό λαβύρινθο από μεσαιωνικά δρομάκια που καταλήγουν στον Μεγάλο Παραλιακό Δρόμο. Τα ερείπια ενός πύργου είναι πλέον ένας εξωτικός κήπος και η 18ου αιώνα εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου αποτελεί πλέον εθνικό μνημείο. Η θέα από το χωριό αποτελεί πηγή έμπνευσης για καλλιτέχνες, ενώ σε κάθε γωνιά του θα βρείτε γκαλερί. Τα καλά εστιατόρια δεν λείπουν ούτε από εδώ, όπως το Château Èze, για παράδειγμα στο οποίο μπορείτε να πάτε για ποτό ή για γεύμα Michelin-άτο, χαλαρώνοντας στην υπέροχη ατμόσφαιρά του.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ