Μήπως δε σκουπίζεις το χαλί με το σωστό τρόπο; Λέω, μήπως


Σωτήρια η ύπαρξή της ηλεκτρικής σκούπας στο σπίτι. Ήταν από τα πρώτα πράγματα που μπήκαν μαζί με τον καναπέ και το κρεβάτι. Μία ερώτηση θα ήθελα να κάνω. Σκουπίζεις σωστά χαλιά και πατώματα; Μήπως τόσα χρόνια κάνεις μισή δουλειά καταβάλλοντας διπλή προσπάθεια στο καθάρισμα; Ο τρόπος είναι ένας και απλός.

Το μπρος-πίσω ξέχασέ το. Αυτός είναι ο λάθος τρόπος. Το σκούπισμα του σπιτιού πρέπει να γίνεται κατά σειρές και κάθε φορά προς μια μόνο κατεύθυνση. Οι ειδικοί επί του σκουπίσματος, αποφάνθηκαν.

Ξεκινάς πηγαίνοντας μόνο μπροστά κι έπειτα για να επαναλάβεις από την άλλη πλευρά κάνεις στροφή 360 μοιρών προς τα πίσω και συνεχίζεις το έργο σου. Έτσι, δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να αφήσεις ίχνος σκόνης ή σκουπιδιού σε καμιά επιφάνεια.

Με ακριβώς τον ίδιο τρόπο κινείσαι κι όταν στο πάτωμα είναι στρωμένα τα χαλιά σου. Ξεκινάς σκουπίζοντας πρώτα κόντρα στο πέλος του και έπειτα το γυρίζεις από την ανάποδη για να σκουπίσεις και την άλλη πλευρά ενώ παράλληλα βοηθάς το πέλος να επανέλθει στη θέση του.

ΠΗΓΗ

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ