Πώς να καθαρίσεις μια καμένη κατσαρόλα ή ή ένα καμένο τηγάνι


Τα σωστά βήματα θα τα κάνουν να φαίνονται ολοκαίνουργια

Εάν έχεις κάψει το κάτω μέρος μιας κατσαρόλας ή ενός τηγανιού, μην ανησυχείς: Υπάρχει ένας απλός τρόπος για να εξαφανίσεις αυτούς τους σκοτεινούς λεκέδες. Η Carolyn Forte, διευθύντρια του Lab Good Housekeeping Institute Lab, λέει ότι χρησιμοποιεί το δοκιμασμένο αυτό τέχνασμα καθαρισμού από τη μητέρα της, το οποίο περιλαμβάνει μόνο νερό και υγρό πιάτων.

Πώς να αφαιρέσεις τα σήματα καψίματος

Γέμισε την κατσαρόλα σου με ζεστό νερό και λίγο υγρό πιάτων. Στη συνέχεια, βάλε την κατσαρόλα σου, γεμάτη με σαπουνόνερο στο φούρνο και ανέβασε λίγο τη θερμοκρασία.

Άφησε το να σιγοβράσει για 15 λεπτά ή περισσότερο (ανάλογα με το πόσα έχουν κολλήσει στο κάτω μέρος) και χρησιμοποίησε μια σπάτουλα για να χαλαρώσεις και να ομογενοποιήσεις τα καμμένα κομμάτια από το κάτω μέρος και τις πλευρές καθώς μαλακώνουν.Όταν όλα τα κομμάτια έχουν αφαιρεθεί από την επιφάνεια της κατσαρόλας, άδεισε την και τρίψε την με μια βούρτσα.

Εάν πρόκειται για ένα δοχείο από ανοξείδωτο ατσάλι, χρησιμοποίησε το αντίστοιχο καθαριστικό για να αποκαταστήσεις τη λάμψη. “Λάβε υπόψη ότι μπορεί να μείνει κάποιος αποχρωματισμός, ανάλογα με το πόσο άσχημο ήταν το κάψιμο”, λέει η Forte.

Αυτό το είδες; 8 μαγικές συμβουλές για το πιο γρήγορο καθάρισμα του σπιτιού

3 τρόποι να προλάβεις τα σημάδια καψίματος

Εάν μειώσεις τη θερμότητα κατά το μαγείρεμα, θα μείνουν λιγότερα καμένα υπολείμματα και θα εξοικονομήσεις χρόνο στη διαδικασία καθαρισμού.

Όταν χρησιμοποιείς αντικολλητικά μαγειρικά σκεύη, βεβαιώσου ότι δεν τα θερμαίνεις πάνω από τους 260 βαθμούς Κέλσιους.

Χρησιμοποίησε τηγάνι ή κατσαρόλα από ανοξείδωτο ατσάλι εάν αυτό που θέλεις να φτιάξεις απαιτεί μια μέθοδο υψηλής θέρμανσης.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ