Υεμένη: Τουλάχιστον 19 νεκροί σε βομβαρδισμό αεροσκαφών του σαουδαραβικού συνασπισμού

Τουλάχιστον 19 άμαχοι σκοτώθηκαν το Σάββατο (13/10) σε αεροπορικές επιδρομές του σαουδαραβικού συνασπισμού δυνάμεων στην πόλη Χοντέιντα στην Υεμένη, σύμφωνα με τους σιίτες αντάρτες Χούθι.

Ο Γιούσεφ αλ Χαντίρι, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας που ελέγχουν οι αντάρτες, ανέφερε ότι πολεμικά αεροσκάφη του συνασπισμού βομβάρδισαν δύο λεωφορεία που μετέφεραν άμαχους πολίτες στην πόλη Τζαμπάλ Ρας της Χοντέιντας. Τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν και ακόμη 30 τραυματίστηκαν από τους βομβαρδισμούς.

Στους νεκρούς συμπεριλαμβάνονται γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με τον Χαντίρι, λέγοντας στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (dpa) ότι «ο τελικός απολογισμός των νεκρών δεν έχει ακόμη καθοριστεί».

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο dpa ότι όλοι οι επιβαίνοντες στα λεωφορεία ήταν άμαχοι, που προσπαθούσαν να δραπετεύσουν από συγκρούσεις μεταξύ ανταρτών και κυβερνητικών δυνάμεων που μαίνονται στην περιοχή τους.

Ιατρικές πηγές έκαναν λόγο στο Reuters για 10 νεκρούς από τους βομβαρδισμούς που είπαν πως είχαν στόχο ένα σημείο ελέγχου των Χούθι στην Τζαμπάλ Ρας, ενώ ένα λεωφορείο προσπαθούσε να διέλθει.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οχτώ μέλη της ίδιας οικογένειας είναι μεταξύ των θυμάτων.

Ένας εκπρόσωπος του σαουδαραβικού συνασπισμού που έχει εμπλακεί στον πόλεμο της Υεμένης από τον Μάρτιο του 2015 δήλωσε ότι θα γίνει πλήρης έρευνα για το περιστατικό.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here