Μήπως βαριέστε τη σχέση σας; Και αν ναι, τι μπορεί να σημαίνει αυτό;


Το ξεκίνημα μιας σχέσης δεν είναι ποτέ βαρετό. Βασικά, είναι ακριβώς το αντίθετο! Κι όμως, μετά από κάποιο μικρό ή μεγαλύτερο διάστημα μπορεί να διαπιστώνετε ότι βαριέστε να κάνετε παρέα με τον σύντροφό σας. Περνάτε απλά μια φάση ή μήπως έχει έρθει η ώρα να δώσετε ένα τέλος; Διαβάστε παρακάτω πώς θα αντιμετωπίσετε την κρίση στη σχέση σας με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, βήμα βήμα.

Θυμάστε ότι δεν χορταίνατε να τον ακούτε να μιλάει και κάθε φορά που σας έστελνε ένα μήνυμα χαμογελούσατε διάπλατα; Είναι δυνατόν να γίνετε σαν αυτά τα ζευγάρια που βγαίνουν έξω και δεν μιλάνε μεταξύ τους; Κι όμως, όσο κι αν δυσκολεύεστε να το παραδεχθείτε είναι πιθανό μετά από ένα διάστημα να βαριέστε όταν βρίσκεστε με τον σύντροφό σας. Και ναι, δεν είναι καθόλου ευχάριστο. Ας δούμε τι μπορεί να συμβαίνει!

Αναρωτηθείτε αν αυτό που βαριέστε πραγματικά είναι ο σύντροφός σας ή η καθημερινότητά σας
Κάποιες φορές νιώθουμε άσχημα χωρίς να ξέρουμε τον πραγματικό λόγο. Δεν είναι απίθανο λοιπόν, ενώ ρίχνετε το φταίξιμο στον σύντροφό σας, στην πραγματικότητα να χρειάζεστε μια άλλου είδους αλλαγή στη ζωή σας.

Όταν βαριέστε σε μια σχέση, είναι πάντα καλή ιδέα να σκεφτείτε τα πράγματα λίγο πιο ψύχραιμα. Μπορεί να έχετε φτιάξει μια τόσο καλά προγραμματισμένη ζωή που σας κάνει να βαριέστε τελικά. Σε όλους φαίνεται ανιαρό να κάνουμε ακριβώς τα ίδια πράγματα κάθε μέρα και χρειάζεται μία στο τόσο να «αναστατώνουμε» την καθημερινότητά μας.

Προσπαθήστε να προσθέσετε νέα πράγματα μέσα στη μέρα σας, όπως κάποιο είδος γυμναστικής, νέες μαγειρικές στο σπίτι ή περισσότερο χρόνο με τις φίλες σας. Μετά από αυτά μπορεί να ανακαλύψετε ότι είστε εξίσου χαρούμενη με τη σχέση σας.

Μήπως χρειάζεστε μια αλλαγή καριέρας;
Όπως μπορεί να βαριέστε την καθημερινότητά σας μπορεί να βαριέστε και τη δουλειά σας. Μπορεί να νιώθετε ότι δεν χρησιμοποιείτε τις δεξιότητές σας όσο θα έπρεπε, ή ότι απλά δεν πάτε στη δουλειά σας με όρεξη.

Αν αυτό σας θυμίζει κάτι, τότε μια αλλαγή καριέρας ή μια νέα δουλειά μπορεί να σας κάνει να νιώσετε πολύ καλύτερα και να βοηθήσει παράλληλα τη σχέση σας.

Ρωτήστε τον, αν συμφωνεί
Δεν είναι απίθανο να έχετε βαρεθεί τη σχέση σας. Και το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να το συζητήσετε με τον σύντροφό σας. Μπορεί να μην είναι ό,τι πιο ευχάριστο για αυτόν, αλλά δεν πρέπει να ξέρει πώς νιώθετε; Μπορεί να νομίζει ότι όλα είναι καλά μεταξύ σας και να είναι πιο ερωτευμένος από ποτέ αλλά μπορεί και να συμφωνήσει μαζί σας τελικά.

Αν αγαπιέστε ακόμα, κάντε ένα διάλειμμα
Ας υποθέσουμε ότι κάνετε μια ειλικρινή κουβέντα με τον σύντροφό σας και νιώθετε κι οι δύο ότι έχετε «κολλήσει». Σε αυτή την περίπτωση, το καλύτερο είναι να κάνετε ένα διάλειμμα και να επαναπροσδιορίσετε τα συναισθήματά σας.

Μπορεί να έχετε βαρεθεί επειδή δεν κάνετε τίποτα ιδιαίτερο στον κοινό σας χρόνο, οπότε είναι λογικό να νιώθετε έτσι. Μπορεί απλά η σχέση σας να έχει πάρει λάθος δρόμο και ένα διάλλειμα να σας βοηθήσει να δείτε τα πράγματα πιο καθαρά. Ίσως σας φαίνεται άβολο και περίεργο, αλλά δεν χάνετε τίποτα να το δοκιμάσετε.

Ίσως η σχέση σας έκανε τον κύκλο της
Αν βαριέστε στη σχέση σας και έχετε κάνει όλα τα παραπάνω, τότε ίσως ήρθε η ώρα να αποδεχθείτε ότι έχει κάνει τον κύκλο της. Μερικές φορές δεν υπάρχει κάποιος ουσιαστικός λόγος που οδηγεί ένα ζευγάρι στον χωρισμό. Όσο τέλειος και να είναι ο σύντροφός σας, μπορεί απλά να ξέρετε ότι είναι η καλύτερη απόφαση και για τους δύο.

Μην ξεχνάτε ότι δεν είναι φυσιολογικό να βαριέστε στη σχέση σας. Μπορεί να μην είναι κάθε βράδυ τέλειο και ιδιαίτερο, αλλά στο μεγαλύτερο μέρος της μια σχέση θα πρέπει να σας κάνει χαρούμενη.

Ίσως είχατε πιστέψει ότι θα μείνετε μαζί για πάντα, είτε ότι θα παντρευτείτε και θα κάνετε οικογένεια, είτε είστε ήδη σε γάμο και πιθανόν με παιδιά, σε κάθε περίπτωση είναι δύσκολο να παραδεχθείτε την αλήθεια.

Αλλά να θυμάστε: εάν ακολουθείτε την καρδιά και το ένστικτό σας, δεν θα κάνετε ποτέ λάθος!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ