Πώς το σώμα σας αλλάζει μετά την εγκυμοσύνη


Ξέρετε πώς αλλάζει το σώμα σας μετά τον τοκετό; Μερικές από τις πιο κοινές αλλαγές μπορεί να σας εκπλήξουν.

Το συνηθέστερο

1. Απώλεια βάρους

Οι περισσότερες γυναίκες χάνουν το μισό βάρος του μωρού περίπου 6 εβδομάδες μετά τη γέννηση, σύμφωνα με την Medline Plus. Γνωρίζατε ότι κατά τη γέννηση χάνετε μεταξύ 10 και 15 κιλά;

2. Οίδημα κοιλιάς

Η μήτρα είναι κάπως διασταλμένη και χρειάζεται λίγο περισσότερο από ένα μήνα για να επιστρέψει στην προηγούμενη κατάσταση.

3. Κολπικό άλγος

Ο κολπικός πόνος είναι πιο έντονος για γυναίκες που έχουν φυσιολογική γέννηση, αλλά μπορεί επίσης να είναι ένα ζήτημα μετά από καισαρική τομή. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν ξηρότητα, φλεγμονή, εκκρίσεις που ονομάζονται λοχεία και αδυναμία να έχουν σεξουαλική επαφή.

4. Πρησμένα πόδια

Αυτό μπορεί να διαρκέσει αρκετές εβδομάδες, αλλά θα φύγει με απαλό μασάζ και τακτική άσκηση ή σύντομες βόλτες.

5. Υπερβολική εφίδρωση

Αυτή είναι μια απάντηση στις ορμονικές αναπροσαρμογές. Καθώς το σώμα δεν χρειάζεται πλέον να συγκρατεί υγρά, αποβάλλει το νερό μέσω των ιδρωτοποιών αδένων.

6. Πόνος στην πλάτη

Αυτό είναι ένα από τα πιο κοινά παράπονα. Σχετίζεται με την αδυναμία των κοιλιακών μυών, προκαλώντας επιπλέον άγχος στους οσφυϊκούς μύες καθώς πρέπει να συγκρατούν ολόκληρη την περιοχή της μέσης. Δεχόμενη μασάζ από έναν επαγγελματία μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων.

7. Οίδημα στο στήθος και ευαισθησία

Αυτό οφείλεται στην παραγωγή γάλακτος. Στη συνέχεια, τα στήθη ενδέχεται να παρουσιάσουν κάπως πτώσεις και μπορεί να εμφανιστούν ραγάδες. Εφαρμόστε λοσιόν τακτικά και φορέστε ένα κατάλληλο σουτιέν που δεν σας πιέζει.

8. Ακράτεια ούρων

Η διαταραχή των μυών κατά τη γέννηση μπορεί να προκαλέσει διαρροή ούρων όταν βήχετε ή γελάτε. Η αποβολή μπορεί επίσης να είναι περίπλοκη εάν είχατε μια μακρά κολπική γέννηση (KidsHealth). Εάν κάνατε ασκήσεις ενίσχυσης του περινέου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τα προβλήματα θα πρέπει να επιλυθούν.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ