Μια πρώτη ματιά στην «Τριλογία του Κόσμου» του Φίλιπ Πούλμαν στο BBC


Μια από τις πιο πετυχημένες σειρές στην λογοτεχνική φαντασία ήταν και αυτή της «Τριλογίας του Κόσμου» του Φίλιπ Πούλμαν, η οποία προσπάθησε να μεταφερθεί ως κινηματογραφική ταινία το 2007, και μάλιστα με πρωτοκλασάτα ονόματα στο καστ της όπως η Νικόλ Κίντμαν, ο Ντάνιελ Κρεγκ και η Ευα Γκριν, με όχι όμως και τα καλύτερα αποτελέσματα.

Η ταινία, η οποία βασίστηκε στο πρώτο βιβλίο της τριλογίας «Το Αστέρι του Βορρά», ήταν μια παταγώδης αποτυχία τόσο για τους κριτικούς όσο και στο παγκόσμιο box office, με αποτέλεσμα οι δυο συνέχειες της να μείνουν απλά στο ράφι. Οι συνθήκες μάλλον την εποχή εκείνη δεν ήταν οι καλύτερες για να μεταφερθεί ένα τέτοιο έργο στη μεγάλη οθόνη, μιας και τα βιβλία του Πούλμαν, πέρα από την φαντασία και την περιπέτεια, επικεντρώνονταν και σε πιο σοβαρότερα θέματα όπως ήταν η θρησκεία και η πίστη.

Το BBC φαίνεται πως πλέον πιστεύει πως ήρθε καιρός για να δώσουν άλλη μια ευκαιρία στο βιβλία αυτά να αποκτήσουν την μεταφορά που τους αξίζει, αυτή την φορά όχι όμως στη μεγάλη οθόνη αλλά στη μικρή. «Η Τριλογία του Κόσμου» επιστρέφει ως μια σειρά οχτώ επεισοδίων, τα οποία βασίζονται στο πρώτο βιβλίο της τριλογίας, και έχουμε ήδη το πρώτο μικρό teaser της.

Μπορεί να μην δείχνει αρκετά σε αυτά τα 30 δευτερόλεπτα τα οποία διαρκεί, αλλά είναι αρκετά για να απολαύσουμε την Ντάφνι Κιν (την πρωταγωνίστρια του «Logan») ως την μικρή Λύρα Μπελακουά και το αληθειόμετρό της, τον Τζέιμς ΜακΑβόι ως τον μυστηριώδη Λόρδο Ασριελ, τον θείο της Λύρα, τον Λιν-Μάνιουελ Μιράντα ως τον Λι Σκόρσμπι, ο Τεξανός με το αερόστατο, την Ρουθ Γουίλσον (από το «The Affair») ως την κακιά Μαρίσα Κούλτερ, την αμείλικτη πράκτορα της Εκκλησίας, και τον Κλαρκ Πίτερ (από το «The Wire») ως τον Δρ. Κρέιν.

Την σκηνοθεσία και των οχτώ επεισοδίων έχει αναλάβει ο Τομ Χούπερ («Ο Λόγος του Βασιλιά», «Οι Αθλιοι», «Το Κορίτσι από τη Δανία») ο οποίος ετοιμάζεται να επιστρέψει στην τηλεόραση, απ’ όπου ξεκίνησε άλλωστε, και το σενάριο έχει γράψει ο Τζακ Θορν («Wonder»). Την παραγωγή την έχουν το BBC και το HBO ενώ ήδη το κανάλι έχει δώσει το πράσινο φως και για την δεύτερη σεζόν της. H σειρά αναμένεται μέσα στο 2019, αλλά για την ώρα απολαύστε το teaser παρακάτω.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ