Τα δυο μπαρ στην Ευρώπη που απαγορεύουν στους θαμώνες τους την χρήση των smartphone!


Κάτι πρωτότυπο, αλλά και συνάμα επαναστατικό τόλμησαν να κάνουν οι ιδιοκτήτες δυο bar στην Ευρώπη: να απαγορεύσουν τη χρήση των smartphone στους θαμώνες τους! Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε ποια είναι αυτά τα δυο bar, καθώς και με ποιο τρόπο το καθένα προχώρησε στην απαγόρευση χρήσης των κινητών τηλεφώνων…

Ο εθισμός μας με τα κινητά τηλεφωνά αναμένεται να αποτελέσει τον νούμερο ένα εθισμό του 21ου αιώνα. Ακόμα και σε ένα bar ή club να πάει κανείς σήμερα αντικρίζει την ίδια εικόνα: οι περισσότεροι να είναι απασχολημένοι με τα κινητά τους.

Σε αυτήν την κατάσταση όμως, αποφάσισαν να βάλουν ένα … «φρένο» δυο bar της Ευρώπης. Το Gin Tub που βρίσκεται στο Brighton της Αγγλίας και το Chihuahua Julep που βρίσκεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

Το πρώτο bar: Gin Tub

To Gin Tub άνοιξε το καλοκαίρι του 2016.

Οι ιδιοκτήτες του είχαν απηυδήσει με τον εθισμό των ανθρώπων με τα smartphone

Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες του ήθελαν το bar τους να είναι διαφορετικό. Δεν ήθελαν να επικρατεί η θλιβερή εικόνα του να είναι όλοι απορροφημένοι στα κινητά τους και να μην μιλάνε μεταξύ τους.

Τι τρόπο βρήκαν να μην γίνεται να απασχολείται κάποιος θαμώνας με το κινητό του

Έτσι αποφάσισαν στην πολιτική του μαγαζιού τους να είναι η απαγόρευση της χρήσης smartphone. Μάλιστα γι’ αυτό το σκοπό, βρήκαν και έναν… έξυπνο τρόπο για να το πετύχουν.

Αυτό που έκαναν ήταν να τοποθετήσουν ένα τελευταίας τεχνολογίας σύστημα στην ταράτσα του κτηρίου που να «κόβει» το σήμα.

Παράλληλα δεν δίνουν σε κανέναν τον κωδικό του wifi τους και έτσι είναι αδύνατον να σερφάρει κανείς στο διαδίκτυο με το κινητό του!

Το σταθερό τηλέφωνο για… έκτακτες περιπτώσεις

Παρ’ όλα αυτά, επειδή άνθρωποι είμαστε και θα μπορούσε να συμβεί κάτι έκτακτο ή επείγον σε οποιονδήποτε θαμώνα, τοποθέτησαν σε κάθε τραπέζι ένα σταθερό τηλέφωνο…

Το δεύτερο bar: Chihuahua Julep

To Chihuahua Julep είναι Cocktail bar και άνοιξε πέρσι, ενώ όπως προαναφέραμε, βρίσκεται στο Ελσίνκι.

Από την προτροπή στην… απαγόρευση

Αρχικά οι ιδιοκτήτες του προέτρεπαν προφορικά τους θαμώνες τους να μην χρησιμοποιούν τα κινητά τους, όσο βρίσκονται στο μαγαζί.

Αυτό που παρατήρησαν άμεσα ήταν πως οι παρέες που ακολούθησαν τις παραινέσεις τους, επικοινωνούσαν περισσότερο μεταξύ τους, αλλά και εν γένει, διασκέδαζαν περισσότερο.

Έτσι, προχώρησαν στο επόμενο βήμα: αποφάσισαν την οριστική απαγόρευση των κινητών, τα οποία φυλάσσονται πλέον μέσα σε ένα κουτί στην είσοδο του μπαρ.

Τι δήλωσε ο ένας συνιδιοκτήτης του bar

«Είναι υπέροχο να βλέπουμε ότι η απόφαση που πήραμε είχε αντίκρισμα. Οι άνθρωποι χρειάζονται κάποιες στιγμές ηρεμίας από την ταραχώδη καθημερινή τους ζωή και να αφήσουν για λίγο στην άκρη το κινητό τους, που υπό άλλες συνθήκες δεν θα το έκαναν. Η κοινωνική αλληλεπίδραση είναι τόσο διαφορετική όταν τα κινητά τηλέφωνα βρίσκονται σε… απόσταση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ένας συνιδιοκτήτης του μπαρ.

Τα ποσοστά του εθισμού με τα smartphone στη Φινλανδία

Στην Φιλανδία, να σημειώσουμε πως θεωρείται «μάστιγα» ο εθισμός στα κινητά τηλέφωνα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι περίπου το 90% των χρηστών της χώρας είναι εθισμένοι!

Επιμέλεια: Χάρης Μαυροκέφαλος, Φιλόλογος

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ