Συναγερμός στη Ρόδο: Θα ταξίδευε με 120.000 ευρώ στη βαλίτσα της!

Έκπληκτος έμεινε το μεσημέρι του Σαββάτου (23/2) τελωνειακός υπάλληλος του αεροδρομίου της Ρόδου, όταν σε έλεγχο που πραγματοποίησε σε αποσκευές γυναίκας που ταξίδευε από τη Ρόδο για τη Θεσσαλονίκη με προορισμό τη Μόσχα, βρήκε μέσα σε αυτές το ποσό των 120.000 ευρώ σε διάφορα χαρτονομίσματα!

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμανε αμέσως συναγερμός, στις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ το ποσό δεσμεύτηκε αμέσως και παραδόθηκε στην αρμόδια αρχή. Ενημερώθηκε επίσης και η Εισαγγελία Ρόδου ενώ κινήθηκε αμέσως η προβλεπόμενη από τις διατάξεις του νόμου διαδικασία σε βάρος της αλλοδαπής γυναίκας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η αλλοδαπή είχε ξεκινήσει από την Αθήνα με προγραμματισμένη αεροπορική πτήση για τη Ρόδο.

Στη συνέχεια, επρόκειτο να ταξιδέψει από τη Ρόδο για το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και μετέπειτα είχε προγραμματίσει να ταξιδέψει για τη Μόσχα!

Η ίδια ισχυρίστηκε στα στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών που ζήτησαν και πήραν κατάθεση, ότι όλα τα χρήματα που είχε στην κατοχή της ανήκουν, είναι νόμιμα και ότι απλώς είχε ξεχάσει να τα δηλώσει.

Το ποσό, σύμφωνα με την πάγια διαδικασία που ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις, δεσμεύεται ολόκληρο! Το 25% αυτού κατάγεται υπέρ του κράτους και το υπόλοιπο κατατίθεται στο Παρακαταθηκών και Δανείων και παραμένει δεσμευμένο μέχρι η υπόθεση να διερευνηθεί πλήρως.

Στην περίπτωση που η αλλοδαπή, στις αποσκευές της οποίας εντοπίστηκαν τα 120.000, δεν μπορέσει να αποδείξει τη νόμιμη προέλευση του ποσού αυτού, τότε όλο το ποσό κατάσχεται ενώ σε βάρος της κινείται και ποινική διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα διερευνηθεί επιπλέον αν τα χρήματα αυτά προέρχονται από παράνομη δραστηριότητα καθώς επίσης και με ποιους είχε επαφές (τηλεφωνικές και άλλες) η συγκεκριμένη αλλοδαπή τις τελευταίες μέρες.

Πηγή: rodiaki.gr

Διαβάτε επίσης:

Στουρνάρας στον Εισαγγελέα: Με κατέγραφε χωρίς τη συναίνεσή μου ο Πολάκης

Καταδικάστηκε για ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Νίκος Γεωργιάδης

«Βόμβα» ΣΕΒ: «Ο κατώτατος μισθός μειώνεται κατά 111 ευρώ τον μήνα»


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ