«Βρώμικη» προπαγάνδα από το «Ουράνιο Τόξο»: Αμφισβητεί την ελληνικότητα 500 χωριών

Με βρώμικη προπαγάνδα και προσπαθώντας να δώσει νέες διαστάσεις στο προκλητικό ρεπορτάζ του BBC, το «Ουράνιο Τόξο» έρχεται να το «τερματίσει» με τις αλυτρωτικές δηλώσεις των μελών του.  

Σε συνέντευξη που έδωσε ο γραμματέας και ιδρυτής του υποτιθέμενου πολιτικού φορέα, Πάβλε Βοσκόπουλος Φιλίποφ στο Sputnik, δύο ημέρες μετά το δημοσίευμα του ΒΒC περί «μακεδονικής μειονότητας», κάνει λόγω για εκατοντάδες χωρία στη Βόρεια Ελλάδα που μιλούν τη «μακεδονική γλώσσα». Κι όλα βασισμένα σε ανιστόρητες ασυναρτησίες και χωρίς να έχουν γίνει ποτέ αντικείμενο συζήτησης σε κάποιο διεθνή οργανισμό.

«Υπάρχουν περίπου 500 χωριά στη Βόρεια Ελλάδα από την Καστοριά μέχρι τη Δράμα και μέχρι τις παρυφές της Ναούσης και της Βέροιας όπου ακούγεται η απαγορευμένη γλώσσα», τονίζει στο Sputnik o Πάβλε Βοσκόπουλος Φιλίποφ, μέλος του προεδρείου και ιδρυτικό στέλεχος του «Ουράνιου Τόξου» και προσθέτει: «“Μη μιλάς παιδί μου, βούλωσέ το”, έλεγαν αρκετοί γονείς στα παιδιά τους, όταν τα άκουγαν να τη μιλάνε».

Για άλλη μια φορά, ενάντια στου διεθνείς κανόνες ο ιδρυτής του πολιτικού φορέα στη Φλώρινα ζητά να δημιουργηθούν σχολεία όπου θα διδάσκονται τα Σκοπιανά και μάλιστα όσο κι αν φαίνεται απίστευτο προτείνει: «Κανονικά στα σχολεία του ελληνικού κράτους, όχι σε παράλληλα σχολεία, γιατί εκεί θα υπάρξει περιθωριοποίηση. Δύσκολο είναι να εκτιμήσουμε τον ακριβή αριθμό ομιλητών. Αν βρεθείτε σε πανηγύρια χωριών στην Καστοριά, στις Σέρρες, στην Ημαθία, θα ακούσεις τα λεγόμενα μακεδονικά τραγούδια σε αυτήν την ανύπαρκτη γλώσσα».

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here