Άρση της βουλευτικής ασυλία του πρώην υπ. Υγείας Μάριου Σαλμά ζητά η Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς

Σε ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος του πρώην Υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά για  υπερτιμολογημένες αρθροσκοπήσεις που ζημίωσαν τον ΕΟΠΥΥ, «σκόνταψε» η Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς και για το λόγο αυτό ζητεί την άρση της βουλευτικής ασυλίας του.

Η σχετική δικογραφία διαβιβάστηκε ήδη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένου να πάρει το… δρόμο της Βουλής, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τα μη πολιτικά πρόσωπα, τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση, όπως οι αρμόδιοι του ΕΟΠΥΥ και ιδιώτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες διαφαίνονται ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του κ. Σαλμά για την τέλεση του κακουργήματος της ηθικής αυτουργίας σε απιστία κατά συναυτουργία και κατ´ εξακολούθηση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελική έρευνα επικεντρώθηκε σε συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με δυο διαγνωστικά κέντρα, εκ των οποίων το ένα συστεγάζονταν με το ιδιωτικό ιατρείο του Μάριου Σαλμά.

Ελέγχθηκαν συνολικά 553 παραπεμπτικά τα οποία υποβλήθηκαν στον ΕΟΠΥΥ για αποζημίωση. Τα 543 συνταγογραφήθηκαν από τον Μάριο Σαλμά και φέρονται να διαπιστώθηκαν παρατυπίες στο σύνολο τους. Ενδεικτικά: 363 δεν έφεραν υπογραφή ασφαλισμένου, ενώ άλλα 109 δεν έφεραν σφραγίδα του παρόχου υγείας.

Συνολικά κατά το διάστημα από 15/6/15 ως 31/8/16 και στους δυο παρόχους πληρώθηκαν 554.458 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελική έρευνα διαπιστώνει ότι τα περισσότερα παραστατικά, τα οποία αποζημιώθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ δεν ήταν νομότυπα.


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ