Ariane Lambert: Ποια είναι η σύζυγος του Γιώργου Λάνθιμου;


Η τελετή απονομής των Όσκαρ 2019 έχει ολοκληρωθεί και ανάμεσα στους νικητές φυσικά, βρέθηκε και ο Γιώργος Λάνθιμος. Ο Έλληνας σκηνοθέτης απέσπασε μόλις ένα αγαλματίδιο για την ταινία του «The Favourite», παρά τις 10 υποψηφιότητες που είχε.

Στο πλευρό του, όπως πάντα, βρέθηκε η αγαπημένη του σύζυγος, Αριάν Λαμπέντ. Η μούσα του Έλληνα σκηνοθέτη βρίσκεται κοντά του σε κάθε σημαντική στιγμή του και εμείς θελήσαμε να την μάθουμε λίγο καλύτερα.

Ας γνωρίσουμε την Αριάν Λαμπέντ, σύζυγο του Γιώργο Λάνθιμου

Η Αριάν Λαμπέντ γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά κατάγεται από την Γαλλία και μεγάλωσε κατά βάση στη Γερμανία. Η μητέρα της ήταν καθηγήτρια Γερμανικών και ο πατέρας της μαθηματικός. Η αγάπη των γονιών της για την Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό, τους έφερε εδώ, όπου και έπιασαν δουλειά στο Ελληνογαλλικό Κολέγιο.

Η Αριάν πέρασε την παιδική της ηλικία ταξιδεύοντας μεταξύ, Ελλάδας, Γαλλίας και Γερμανίας. Σε ηλικία 6 ετών βρισκόταν στη Γερμανία με την οικογένειά της, ενώ στα 12 μετακόμισαν στη γενέτειρα των γονιών της, τη Γαλλία. Εκεί σπούδασε για 10 χρόνια χορό και στα 18 της αποφάσισε να ασχοληθεί με την υποκριτική.

Η επαγγελματική πορεία της Αριάν Λαμπέντ
Η Αριάν λοιπόν, σπούδασε υποκριτική στο πανεπιστήμιο της Μασσαλίας, Université de Provence. Εκεί, γνώρισε την Ελληνίδα σκηνοθέτη Αργυρώ Χιώτη και πήρε μέρος στην διεθνώς αναγνωρισμένη θεατρική ομάδα, Vasistas. Έπειτα από αυτό «γνώρισε» τον κινηματογράφο, όταν ήρθε σε επαφή για πρώτη φορά με την Αθηνά Τσαγγάρη, η οποία της έδωσε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο «Attenberg».

Η ταινία «Attenberg» της χάρισε το βραβείο «Coppa Volpi» Α’ γυναικείου ρόλου, στο Φεστιβάλ Βενετίας το 2010, καθώς και την γνωριμία της με τον Γιώργο Λάνθιμο.

Από τη πρώτη στιγμή ο έρωτάς τους ήταν ιδιαίτερα δυνατός και το 2013 αποφάσισαν να παντρευτούν στο Λονδίνο σε στενό κύκλο.

Μετά από το πρώτο, κοινό κινηματογραφικό τους εγχείρημα, η Αριάν πρωταγωνίστησε στην πρώτη Αγγλόφωνη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, «Αστακός», το 2015. Ο ρόλος της στον «Αστακό», αφορά μια υπηρέτρια σε ένα ξενοδοχείο που ανατρέπει τα στερεότυπα της υπακοής και της παθητικότητας. Στην ταινία, όλοι οι single χαρακτήρες πρέπει να διαλέξουν το ζώο που θα μεταμορφωθούν σε περίπτωση που δεν προλάβουν να βρουν ταίρι μέσα σε 45 μέρες. Η Λαμπέντ θα επέλεγε να γίνει «λέαινα, γιατί είναι αγωνίστριες», όπως όλοι οι χαρακτήρες που ενσαρκώνει.

Μετά από τον «Αστακό», βρίσκεται στο πλευρό του συζύγου της και τον στηρίζει σε κάθε του βήμα.

Εκτός από τον «Αστακό», η Αριάν Λαμπέντ έχει πρωταγωνιστήσει και στις «Άλπεις» του Γιώργου Λάνθιμου το 2011, καθώς και στις ταινίες «The Capsule», «Fidelio, η ιστορία της Αλίκης», «The Forbidden Room» και «Πριν Τα Μεσάνυχτα», με τους Ethan Hawke και Julie Delpy. Το κοινό χαρακτηριστικό όλων των ηρωίδων που παίζει η Αριάν, σύμφωνα με την ίδια είναι πως «όλες ψάχνουν τη θέση τους στον κόσμο. Σε ένα κόσμο ανδρών, προσπαθούν να επιβιώσουν, να κάνουν το δικό τους. Να σταθούν δυνατές».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ