ΑΕΚ – Ατρόμητος: Πρόκριση με τριάρα. “Σάρωσε” η Ένωση με Μάνταλο και Πόνσε


Η ΑΕΚ ήταν εντυπωσιακή στο ΟΑΚΑ και επικρατώντας με 3-0 του Ατρομήτου, πήρε πανηγυρική πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, φθάνοντας ακόμη πιο κοντά στον τρίτο συνεχόμενο τελικό της στη διοργάνωση.

Σε ένα εξαιρετικό ματς στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ δεν έδωσε κανένα περιθώριο στον Ατρόμητο και επιβλήθηκε άνετα με 3-0, «σφραγίζοντας» την πρόκρισή της από τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Πόνσε άνοιξε το σκορ με φανταστικό σουτ μόλις στο 11ο λεπτό του αγώνα, με τον Πέτρο Μάνταλο να δίνει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του, σκοράροντας δύο φορές στο δεύτερο ημίχρονο.Το παιχνίδι

Μόλις στο 4ο λεπτό ο Ατρόμητος «απείλησε» με τον Ουάρντα να εκτελεί φάουλ και τον Μπάρκα να πέφτει στη γωνία του για να διώξει με υπερένταση. Στο 7′ ο Γκάλο «απάντησε» με τον ακριβώς ίδιο τρόπο, αλλά η δική του εκτέλεση βρήκε πρώτα στο κάθετο δοκάρι και μετά στον Θεοδωράκη, για να περάσει κόρνερ.

Για να έρθει τελικά το γκολ στο 11ο λεπτό, με τον Πόνσε να εκμεταλλεύεται το μπέρδεμα των Χατζηισαία και Ρισβάνη, παίρνοντας το ριμπάουντ και εκτελώντας ανενόχλητος με εξαιρετικό σουτ με εξωτερικό φάλτσο, από διαγώνια θέση.

Ακολούθησαν δύο ακόμη ευκαιρίες για την ΑΕΚ, με τον Αργεντινό να είναι ασταμάτητος στην αντεπίθεση και να προσφέρει ένα καλό σουτ στον Γκάλο και στη συνέχεια να δοκιμάζει ο ίδιος με παρόμοιο τρόπο, αλλά αμφότερους να μην μπορούν να νικήσουν το νεαρό τερματοφύλακα του Ατρομήτου.

Το παιχνίδι ήταν πάνω-κάτω στο πρώτο ημίχρονο και έτσι, καλή ευκαιρία έχασε και ο Κουλούρης για τους φιλοξενούμενους, με το σουτ στο 24′ να περνάει λίγο άουτ. Η επόμενη μεγάλη φάση ήρθε στο 44′, με τον Γκάλο να κάνει ωραία «κούρσα» από δεξιά και την κατάλληλη στιγμή να «σπάει» τη μπάλα στον Λιβάγια, ο οποίος μπροστά από τη βούλα του πέναλτι, έστειλε τη μπάλα να «τραντάξει» το δοκάρι του Ατρομήτου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ κατάφερε πάντως να «τελειώσει» από την αρχή το ματς, καθώς στο 51ο λεπτό, μετά από διαδοχικές κεφαλιές των ΆΛεφ και Λιβάγια, ο Μάνταλος με μονοκόμματο σουτ μέσα από την περιοχή, έκανε το 2-0, «καθαρίζοντας» την υπόθεση πρόκριση.

Ο αρχηγός της Ένωσης «απείλησε» δύο ακόμη φορές μέσα στα επόμενα 10 λεπτά, αρχικά με ένα καλό μακρινό σουτ και στη συνέχεια με πλασέ μέσα από την περιοχή, που σταμάτησε στο δοκάρι του Θεοδωράκη για 3η φορά στο ματς.

Με τον Ενσικολού μάλιστα να στέλνει άουτ το πλασέ σε άδειο τέρμα, μετά το λάθος του Μπάρκα, η υπόθεση πρόκριση είχε κριθεί. Η ΑΕΚ βρήκε όμως και τρίτο γκολ μετά από μία τρομερή συνεργασία τον Λιβάγια και Μάνταλου στο 71′, με τον Έλληνα μέσο να την ολοκληρώνει με ιδανικό πλασέ, για το δεύτερο δικό του γκολ και το τρίτο της ομάδας του.

Το 3-0 έμεινε μάλιστα μέχρι τέλους, χαρίζοντας στην ΑΕΚ μία πανηγυρική πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, με δύο νίκες, καθώς είχε κερδίσει και στο Περιστέρι με 1-0. Οι συνθέσεις στο ΑΕΚ – Ατρόμητος

Περισσότερα σε λίγο…

 

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ