Οι ομορφότερες τοποθεσίες γυρισμάτων των φετινών οσκαρικών ταινιών


Ένα από τα πιο ιντριγκαδόρικα πράγματα για κάθε σινεφίλ ταξιδιώτη είναι ασφαλώς το set jetting. Τα ταξίδια δηλαδή σε προορισμούς που έχουν πρωταγωνιστήσει στη μικρή ή τη μεγάλη οθόνη.

Πολύ συχνά μάλιστα, όσο παράδοξο κι αν ακούγεται, οι περισσότεροι εκ των set jetters αισθάνονται μία περίεργη οικειότητα όταν βρίσκονται σε μέρη που δεν έχουν επισκεφθεί ποτέ πριν στο παρελθόν. Κάτι που έχει την εξήγησή του στο γεγονός ότι μία ή περισσότερες φορές τα έχουν δει σε κάποια σειρά ή ταινία.

Οπότε, μπαίνουμε στο θέμα: Αν αναζητάς ιδέες για το επόμενό σου ταξίδι, γιατί να μην το κάνεις κάπου που έχει γυριστεί κάποια από τις αγαπημένες σου ταινίες ή σειρές; Όπως ας πούμε μερικές από τις τοποθεσίες όπου δημιουργήθηκαν οι ταινίες που ξεχώρισαν στα φετινά βραβεία Όσκαρ.

Οι ομορφότερες τοποθεσίες γυρισμάτων των φετινών οσκαρικών ταινιών
Ξεκινάμε με το Green Book, που πήρε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Η ταινία τοποθετείται χρονικά στα 60s, με τους πρωταγωνιστές να κάνουν στάσεις σε Πενσιλβάνια, Μέμφις και Νέα Ορλεάνη. Η πλειοψηφία των γυρισμάτων ωστόσο, έλαβε χώρα στην Λουιζιάνα ενώ κάποιες σκηνές στην Νέα Υόρκη.

Το Roma του Alfonso Cuarón (Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας) γυρίστηκε στη γενέτειρα του Μεξικανού σκηνοθέτη, στην Πόλη του Μεξικού. Και στην πραγματικότητα Roma είναι το όνομα της γειτονίας που μεγάλωσε ο Cuarón. Άλλωστε μιλάμε για ένα αυτοβιογραφικό φιλμ από πάρα πολλές απόψεις.

Ο Rami Malek κέρδισε το Όσκαρ Α΄ Αντρικού Ρόλου ως Freddie Mercury στο Bohemian Rhapsody. Η ταινία του Bryan Singer γυρίστηκε σε Λονδίνο, Νέα Υόρκη και Άμστερνταμ, ενώ το (κινηματογραφικό) σπίτι του Mercury βρίσκεται στο Σάρεϊ της Αγγλίας.

Το Vice, η ιστορία του Dick Cheney, κατάφερε να αποσπάσει χρυσό αγαλματίδιο στην κατηγορία Μακιγιάζ και Κομμώσεις. Οι τοποθεσίες των γυρισμάτων του ήταν η Αλαμπάμα και το Μαϊάμι. Όλες οι σκηνές ψαρέματος όμως -που υποτίθεται ότι λάμβαναν χώρα στο Γουαϊόμινγκ- γυρίστηκαν στον ποταμό Κερν, στην κεντρική Καλιφόρνια.

Τέλος, η μεγαλύτερη αποκάλυψη για μία από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το Black Panther, που βραβεύτηκε με τα Όσκαρ Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, Κοστουμιών και Μουσικής: Ξέρεις που βρίσκεται στην πραγματικότητα η Wakanda, η πατρίδα του T’Challa; Πριν βιαστείς με σιγουριά να πεις στην Αφρική, μάθε ότι τα γυρίσματα έγιναν σε Ατλάντα και Τζόρτζια των ΗΠΑ και στη Μπουσάν της Νοτίου Κορέας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ