Υπ. Εργασίας: Κανονικά η ρύθμιση των 120 δόσεων παρά το «πάγωμα» της Κομισιόν

«Σημείο τριβής» είναι η αναμενόμενη ρύθμιση των οφειλών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Σύμφωνα με την έκθεση της Κομισιόν η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι δεν θα κάνει καμία αλλαγή, ενώ την ίδια ώρα από το υπουργείο Εργασίας διαμηνύουν πως η ρύθμιση των 120 δόσεων θα προχωρήσει κανονικά.

Συγκεκριμένα, πηγές του υπ. Εργασίας διαβεβαιώνουν ότι η ρύθμιση των 120 δόσεων προς τα ασφαλιστικά Ταμεία θα προχωρήσει κανονικά, στο πλαίσιο που έχει ήδη περιγραφεί, σημειώνουν όμως ότι χρειάζεται λίγος χρόνος ακόμη για τις τεχνικές λεπτομέρειες.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές διευκρινίζουν ότι η ρύθμιση δεν θα επηρεάσει αρνητικά την κουλτούρα πληρωμών και αυτό έχει γίνει γνωστό και στους θεσμούς. Όπως αναφέρουν, οι παρατηρήσεις τους κάθε φορά που επίκειται μία ρύθμιση είναι πάντα αυτού του τύπου.

Όσον αφορά στην αύξηση του κατώτατου μισθού, πηγές του υπουργείου Εργασίας επισημαίνουν ότι η αύξησή του ενισχύει το εισόδημα των εργαζομένων, γεγονός που θα τονώσει την εσωτερική ζήτηση και την κατανάλωση και θα ενισχύσει τη θετική δυναμική της οικονομίας και της απασχόλησης.

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση, σχετικά με το κρίσιμο θέμα της ρύθμισης χρεών προς την εφορία αλλά και τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως 120 δόσεις, αποκαλύπτει πως η κυβέρνηση ενημέρωσε τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ότι δεν προτίθενται να προχωρήσει «στο εγγύς μέλλον» σε αλλαγές στις ρυθμίσεις χρεών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς χρειάζονται περαιτέρω τεχνικές αναλύσεις.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here