Ρύθμιση οφειλών – 120 δόσεις: Αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης – Οι ενστάσεις της Κομισιόν


Η έκθεση των Ευρωπαικών Θεσμών ανέφερε ότι δεν σκοπεύει άμεσα να αναθεωρήσει το σχήμα των δόσεων για οφειλές φόρων και ασφαλιστικών εισφορών

Η ρύθμιση οφειλών σε έως 120 δόσεις, για τα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία, θα προχωρήσει κανονικά, αναφέρουν από το υπουργείο Εργασίας, παρότι στην έκθεση της Κομισιόν φαίνεται ότι μπλοκάρει εξαιτίας διαφωνιών. «Χρειάζεται λίγος χρόνος ακόμα για τις τεχνικές λεπτομέρειες. Η ρύθμιση θα προχωρήσει κανονικά, στο πλαίσιο που έχει περιγραφεί. Δεν θα επηρεάσει αρνητικά την κουλτούρα πληρωμών κι αυτό το έχουμε κάνει γνωστό στους Θεσμούς, οι παρατηρήσεις των οποίων είναι συνήθως αυτού του τύπου», ανέφεραν πηγές του υπουργείου Εργασίας.

Πάντως, από την έκθεση της Κομισιόν προκύπτει ότι οι διαφωνίες που υπήρχαν για τις ρυθμίσεις οφειλών στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία φαίνεται να μπλοκάρουν τη ρύθμιση των 120 δόσεων. Η ελληνική κυβέρνηση, σημειώνει η Κομισιόν, την ενημέρωσε ότι δεν σκοπεύει να προχωρήσει στο άμεσο μέλλον σε αλλαγές στα σχήματα εξόφλησης οφειλών με δόσεις, καθώς θα προχωρήσει σε περαιτέρω τεχνική ανάλυση και επεξεργασία.

Παράλληλα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ρύθμιση δεν θα επηρεάσει αρνητικά την κουλτούρα πληρωμών και αυτό έχει γίνει γνωστό και στους θεσμούς. Όπως αναφέρουν, οι παρατηρήσεις τους κάθε φορά που επίκειται μία ρύθμιση είναι πάντα αυτού του τύπου. Όσον αφορά στην αύξηση του κατώτατου μισθού, πηγές του υπουργείου Εργασίας επισημαίνουν ότι η αύξησή του ενισχύει το εισόδημα των εργαζομένων, γεγονός που θα τονώσει την εσωτερική ζήτηση και την κατανάλωση και θα ενισχύσει τη θετική δυναμική της οικονομίας και της απασχόλησης.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ