Κτηματολόγιο: Τι αλλάζει για ενστάσεις και διορθώσεις – Πότε ανοίγει το γραφείο στην Αθήνα


Στο νομοσχέδιο καθορίζονται και διαδικασίες-εξπρές για την εξέταση των ενστάσεων των πολιτών, βάζοντας «τέλος» στην ταλαιπωρία τους

Απαλλαγή από την πληρωμή τελών και λοιπών χρεώσεων που επιβάλλονταν σε ορισμένες περιπτώσεις διόρθωσης στοιχείων των αρχικών εγγραφών προβλέπει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για το Κτηματολόγιο.

Χαρακτηριστικό είναι πως αρκετοί πολίτες είχαν χρεωθεί ακόμη και ανά… σελίδα για τα απαιτούμενα έγγραφα, προκειμένου να προβούν σε μεταβολές στοιχείων σε δηλώσεις περιουσίας που έχουν ήδη κατατεθεί και αφορούν δικαιώματα ή σφάλματα των γεωμετρικών στοιχείων.

Στόχος, όπως τονίζει το ρεπορτάζ της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ, είναι να δοθεί ώθηση στην κτηματογράφηση της χώρας, που βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο. Από εδώ και εμπρός, οι πολίτες θα απαλλαγούν από την πληρωμή του τέλους των πέντε ευρώ για την υποβολή αίτησης διόρθωσης – ένστασης για τη διόρθωση των προσωρινών κτηματολογικών στοιχείων της ανάρτησης.

Οι σχετικές αιτήσεις υποβάλλονταν µόνο στο Γραφείο Κτηµατογράφησης. Ωστόσο, το σχέδιο νόµου καταργεί και κάθε άλλη χρέωση για έγγραφα, δηλαδή πιστοποιητικά, αντίγραφα αποσπασµάτων που εκδίδονται από τα υποθηκοφυλακεία ή τα κτηµατολογικά γραφεία ύστερα από αίτηση του ενδιαφεροµένου, ώστε να συνυποβληθούν µε την αίτηση εξέτασης πρόδηλου σφάλµατος.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ