Ο κύβος ερρίφθη: Ο Τσίπρας αποφασίζει την ημερομηνία των εκλογών


Κρίσιμες αναμένεται να είναι οι επόμενες εβδομάδες καθώς ο πρωθυπουργός, με τους συνεργάτες του, περιμένουν τις πρώτες δημοσκοπήσεις για να αποφασίσουν το χρόνο των εκλογών. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα όταν και θα έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος με τις έρευνες της κοινής γνώμης και αναλόγως των αποτελεσμάτων ο Αλέξης Τσίπρας θα αποφασίσει για το αν τελικά προκηρύξει εκλογές τον Μάϊο μαζί με τις ευρωεκλογές ή θα οδηγήσει τη χώρα στις κάλπες τον Οκτώβριο.

Οι εισηγήσεις που έχει δεχτεί μέχρι τώρα κινούνται σε δύο διαφορετικές κατευθύνσεις. Εκείνοι που λένε εκλογές τον Μάϊο με πέντε κάλπες και εκείνοι που πιστεύουν ότι μπορεί να αλλάξει η αρνητική εικόνα μέχρι το φθινόπωρο του 2019, να αποδώσουν, δηλαδή, τα θετικά μέτρα, να αυξηθεί η πόλωση μέσω σκανδαλολογίας και άρα το περιβάλλον, όπως υποστηρίζουν, να είναι πιο ευνοϊκό για να στηθούν οι κάλπες.

Ο πρωθυπουργός επιδιώκει μέχρι να γίνουν εκλογές να έχουν κλείσει τα ανοικτά μέτωπα σε ό,τι αφορά το θέμα της κεντροαριστεράς αλλά και τα θέματα που σχετίζονται με την οικονομία. Ένα από τα αγκάθια είναι η χθεσινή έκθεση της Κομισιόν η οποία έστειλε και τις απαραίτητες κίτρινες κάρτες.

Θέλουν να ξεχάσουν τη συμφωνία των Πρεσπών

Στο Μαξίμου θέλουν να ξεχαστεί, όσο το δυνατόν γρηγορότερα η συμφωνία των Πρεσπών, αφού αυτή κρίνει μέχρι στιγμής την πορεία της κυβέρνησης. Ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με περιοχές πάνω από τη Θεσσαλία και σε όλη την Β. Ελλάδα , η κυβέρνηση έχει μηδενικές ανοχές από την κοινωνία σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, κάτι που την ανησυχεί ιδιαιτέρως.

Επιπλέον και το κλίμα σκανδαλολογίας που καλλιεργεί η κυβέρνηση αναμένεται να ενισχυθεί ποντάροντας στη φθορά συγκεκριμένων στελεχών της ΝΔ αλλά και του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στο Μέγαρο Μαξίμου ποντάρουν και σε κάτι άλλο από τα ευρήματα που τους αναλύουν οι δημοσκόποι. Το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει να αντιμετωπίσει εκλογικά και πολλά άλλα μικρά κόμματα που έχουν νεοδημοκρατική αφετηρία και αφαιρούν ψηφοφόρους που μπορεί συνολικά να φτάσουν το 2 ή 3% . Επομένως η διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ ίσως να μην είναι τόσο μεγάλη. Ένα ιδιαιτέρως σημαντικό εύρημα των δημοσκοπήσεων είναι και η διαρροή ψηφοφόρων από τη ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αν και μικρή εξετάζεται με προσοχή.

Τσίπρας σε 53: Δεν θέλω παραφωνίες για τις εκλογές

Αυτό είναι το μήνυμα που ήθελε να περάσει ο πρωθυπουργός σε συνάντηση που είχε στο γραφείο του με εκπροσώπους της ομάδας των 53. Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση έγινε τις προηγούμενες ημέρες μαζί και με εκπροσώπους άλλων εσωκομματικών τάσεων πλην των 53 όπου συζήτησαν τα μεγάλο θέμα της διεύρυνσης καθώς και το πότε θα πρέπει να στηθούν οι κάλπες για τις εθνικές εκλογές.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ