Χοιρινά μπριζολάκια με σκορδάτη σάλτσα μανιταριών


Ένα γρήγορο φαγητό αλλά πόσο νόστιμο και χορταστικό! Είναι ένα τέλειο γεύμα ή δείπνο οποιαδήποτε μέρα αλλά και αν έχετε καλεσμένους. Γίνεται σε λιγότερο από είκοσι λεπτά και η κρεμώδης σκορδάτη σάλτσα με μανιτάρια είναι όλη του η γεύση! Απολαύστε το!

Υλικά για 4 άτομα

4 χοιρινά μπριζολάκια χωρίς κόκκαλο
1 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα μανιταριών

1 φλ. του τσαγιού μανιτάρια κομμένα σε φετούλες
4-5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κ.γ. θυμάρι
1½ φλ. του τσαγιού κρέμα γάλακτος
1/2 φλ. του τσαγιού ζωμός λαχανικών
1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Αναμειγνύουμε την πάπρικα, το σκόρδο σε σκόνη, αλάτι και πιπέρι σε μικρό μπολ και πασπαλίζουμε καλά τα χοιρινά μπριζολάκια.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο και ελαιόλαδο σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι και βάζουμε τα μπριζολάκια. Τα γυρνάμε και από την άλλη μεριά να πάρουν χρώμα για 5 λεπτά. Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα κρατάμε ζεστά στην άκρη.

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα ανακατεύουμε να σοταριστούν. Προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι και αναμειγνύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών και την κρέμα γάλακτος. Βράζουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα.

Μεταφέρουμε τα μπριζολάκια στο τηγάνι και τα αφήνουμε για 3-4 λεπτά γυρνώντας τα και από την άλλη πλευρά. Αλατοπιπερώνουμε, αν θέλουμε.

Πασπαλίζουμε από πάνω με μαϊντανό και σερβίρουμε με λευκό ρύζι ή μακαρόνια.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ