Ηλεκτρική σκούπα: 6 πράγματα που πρέπει να κρατήσουμε μακριά της

Σωτήρια ηλεκτρική συσκευή που έχει, όμως, και τα όριά της. Ας μην τα ξεπεράσουμε. Ιδού μερικά βασικά απαγορευτικά ως προς τη χρήση της. Τι δεν πρέπει να… ρουφήξει!

Κόκκοι καφέ

Αν πέσει κάτω καφές προτίμησε να τον μαζέψεις με τον παραδοσιακό τρόπο “σκούπα φαράσι”, εντός και αν θέλεις να έχει όλο το σπίτι σου τη μυρωδιά του. Γιατί και αυτό δεν αποκλείεται… Όπως ακριβώς μαζεύονται από το πάτωμα οι κόκκοι του καφέ -ή της βανίλιας, της κανέλας κ.ο.κ.- έτσι ακριβώς και βγαίνουν προς τα έξω ξανά και, για την ακρίβεια σκορπίζονται παντού. Πρόσεξε όμως γιατί αυτή η ίδια οδηγία δίνεται και αντίστροφα για να μυρίζει όμορφα η σκούπα σου ή/και το σπίτι σου. Εσύ διαλέγεις…

Καρφιά, βίδες και άλλα σιδερένια υλικά

Δεν είναι αστείο αυτό. Ακόμη και μια καρφιτσούλα μπορεί να προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα στη μηχανή της συσκευής, αλλά και να τρυπήσει τη σακούλα της, οπότε προσοχή. Ειδικά στους συνδετήρες, προσοχή!

Υγρά και ρευστό φαγητό

Εκτός και αν η σκούπα σου το επιτρέπει -υπάρχουν μοντέλα ειδικά και για υγρά- μην κάνεις το λάθος να “ρουφήξεις” μαγειρεμένο, νωπό φαγητό που έπεσε κάτω, γάλα ή άλλα σχετικά. Εκτός από τη βρώμα που θα περάσει στα εξαρτήματα και δεν διορθώνεται, είναι πολύ πιθανό το υγρό να φτάσει και στη μηχανή και μετά θα έχεις άσχημα ξεμπερδέματα. Γενικά έχε στον νου σου ότι η ηλεκτρική σκούπα είναι εργαλείο και σίγουρα όχι σκουπιδοτενεκές!

Σπασμένα γυαλιά

Επειδή τίποτα δεν είναι αυτονόητο σε αυτή τη ζωή, ας υπογραμμίσουμε ότι αν σπάσει ένα ποτήρι, ένα πιάτο ή κάτι άλλο γυάλινο, το μαζεύουμε με σκούπα και φαράσι και όχι με τη σκούπα. Η ζημιά που μπορεί να πάθει τόσο ο κάδος όσο και το μοτέρ ενδέχεται να είναι και ανεπανόρθωτη.

Προσοχή στα χώματα

Αν προσπαθήσεις να “ρουφήξεις” χώμα από γλάστρα ή λάσπες από τον κήπο, αυτό θα αποβεί καταστροφικό για τη συσκευή αλλά και το σπίτι σου καθώς εκτός από τη ζημιά που μπορεί να προκληθεί στο μοτέρ, σκέψου να δεις και όλο αυτό το λασπουριό και επάνω στα χαλιά σου…

Όχι στα καλλυντικά

Έπεσε στο πάτωμα κραγιόν, μάσκαρα, σκιά ματιών, μέικ απ ή κάτι συναφές; Σκούπα, φαράσι ή ακόμη καλύτερα σφουγγαρίστρα, αν δεν θέλεις να δεις όλο το υπόλοιπο σπίτι βαμμένο με τα αγαπημένα σου καλλυντικά που θα σκορπίσουν παντού.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ