Σοκάρει ντοκιμαντέρ: Οι απονευρώσεις προκαλούν καρκίνο! (vid)


Πριν ακυρώσετε το ραντεβού με τον οδοντίατρό σας, διαβάστε το κείμενο.

Το «Root Cause», ντοκιμαντέρ που είχε η πλατφόρμα του Netflix, ισχυρίζεται πως ούτε λίγο, ούτε πολύ, οι… απονευρώσεις στα δόντια προκαλούν καρκίνο!

Σύμφωνα με τον Guardian, το φιλμ, του Αυστραλού Φρέιζερ Μπέιλι, συνδέει τις απονευρώσεις με την εμφάνιση καρκίνου, καρδιακών παθήσεων και άλλων σοβαρών χρόνιων ασθενειών και υποστηρίζει ότι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης ενός τραυματισμένου ή μολυσμένου δοντιού είναι η εξαγωγή.

Οι ισχυρισμοί αυτοί, ωστόσο, δεν έχουν καμία επιστημονική βάση, σύμφωνα με τους ειδικούς ενώ το Netflix έχει αποσύρει το ντοκιμαντέρ από την πλατφόρμα του.

Το Netflix ξεκίνησε να προβάλλει το φιλμ την 1η Ιανουαρίου 2019. Σύντομα η πλατφόρμα βρέθηκε αντιμέτωπη με τις αντιδράσεις του Αμερικανικού Οδοντριατρικού Συλλόγου (ADA), της Αμερικανικής Ένωσης Ενδοδοντολόγων (AAE) και την Αμερικανική Ένωση Οδοντιατρικής Έρευνας (AADR).

Σε επιστολή που έστειλαν στο Netflix οι τρεις επαγγελματικές ενώσεις στις 29 Ιανουαρίου, επισήμαιναν ότι η συνεχιζόμενη φιλοξενία του ντοκιμαντέρ στην πλατφόρμα θα μπορούσε να βλάψει το κοινό που θα το παρακολουθήσει, διαδίδοντας εσφαλμένες πληροφορίες σχετικά με ασφαλείς ιατρικές πρακτικές, όπως οι ενδοδοντικές θεραπείες.

Παρόμοιες επιστολές εστάλησαν από τους επαγγελματίες της υγείας των δοντιών και στην Apple, την Amazon και τη Vimeo, που επίσης φιλοξενούσαν το φιλμ. Μέχρι σήμερα, η ταινία παραμένει ακόμα διαθέσιμη για αγορά ή streaming σε αυτούς τους τρεις ιστότοπους αλλά όχι στο Netflix.

«Η ταινία περιέχει σημαντική παραπληροφόρηση που δεν υποστηρίζεται από επιστημονικά στοιχεία, και μπορεί να προκαλέσει αδικαιολόγητο φόβο στους θεατές», δήλωσε ο Τζέφρι Μ. Κόουλ, πρόεδρος της ADA.

Δείτε το τρέιλερ:


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ