Φοιτητική ζωή: Τα λάθη που κάνουμε όλοι στο πρώτο έτος!


Είσαι πρωτοετής φοιτητής και θέλεις να χαρείς τη φοιτητική ζωή σου! Δες εδώ ποια λάθη κάνουμε όλοι στο πρώτο έτος!

Πρώτος έτος στη Σχολή και είσαι ξετρελαμένος με τη φοιτητική ζωή σου και τις δυνατότητες που σου δίνονται! Έχεις όλο το μέλλον μπροστά σου και είσαι έτοιμος για το νέο αυτό ξεκίνημά σου.

Ναι, ωραία όλα αυτά αλλά να ξέρεις ότι η φοιτητική ζωή έχει και αρκετές δυσκολίες και καταστάσεις που δεν είχες σκεφτεί ότι μπορείς να συναντήσεις. Πρέπει να περπατάς σε ένα λεπτό σχοινί ανάμεσα στο να περνάς καλά και να κάνεις όσα περισσότερα μπορείς και στο να τα πηγαίνεις καλά στη Σχολή.

Δεν είναι και εύκολο!

Για αυτό υπάρχει και το πρώτο έτος, που είναι το έτος των λαθών!

1. Βγαίνεις συνέχεια

Είσαι κάθε μέρα, όλη μέρα έξω! Είτε γιατί δεν μπορείς να κάτσεις μόνος σου στο σπίτι, είτε γιατί θέλεις να ζήσεις τη φοιτητική ζωή, όπως στην έχουν περιγράψει. Πρέπει, όμως, να κάθεσαι και λίγο στη ησυχία του σπιτιού σου. Και για να διαβάσεις, αλλά και για να μείνεις λίγο μόνος σου!

2. Παρασύρεσαι από τους άλλους

Έχεις γνωρίσει πολλούς καινούριους ανθρώπους και σε παρασύρουν. Σου λένε να κάνετε πράγματα και δε λες ποτέ όχι! Μήπως θα έπρεπε και καμία φορά να πεις ότι θα κάτσω μέσα ή δε θέλω να το κάνω αυτό.

3. Προσπαθείς να περάσεις τα πάντα στην εξεταστική

Εκτός αν διάβαζες σε όλο το εξάμηνο, κάτι που δεν έκανες, αυτό που πας να κάνεις είναι γενικά αδύνατο! Πρέπει να διαλέξεις ποια μαθήματα θα περάσεις και ποια θα αφήσεις για Σεπτέμβριο για να έχεις σίγουρη επιτυχία και να μην αγχώνεσαι άσκοπα.

4. Αφήνεις πίσω τη σχολή

Μπορεί να μην πηγαίνεις πολύ, να μην διαβάζεις για τεστάκια ή τα εργαστήρια. Μην το κάνεις αυτό! Μπορείς και να ζήσεις τη φοιτητική ζωή σου, αλλά και να τα πηγαίνεις καλά στη σχολή. Απλά πρέπει να βρεις τις ισορροπίες σου.

5. Ξενυχτάς χωρίς λόγο

Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικό πράγμα για τον καθένα από μας. Εσύ, όμως, κάθεσαι τα βράδια και δεν κάνεις τίποτα! Μένεις ξύπνιος όλη νύχτα και κοιμάσαι την ημέρα. Καλύτερο θα ήταν να φτιάξεις λίγο το πρόγραμμά σου.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ