Ιορδάνης Χασαπόπουλος: «Τα πράγματα στο Open είναι πάρα πολύ καλά»


Με πολυετή δηµοσιογραφική πείρα, ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος µας καληµερίζει καθηµερινά, µαζί µε τον Γιάννη Σαραντάκο, στην εκποµπή «Ωρα Ελλάδος» στο νεοσύστατο Open tv. 

Ο ίδιος µιλά µε ειλικρίνεια για τη νέα εκποµπή του αλλά και το νέο εργασιακό περιβάλλον το οποίο δείχνει να του αρέσει πολύ… 

Πώς είναι τα πράγματα στο Open;

Πάρα πολύ καλά. Το λέω γιατί είναι άλλο το κλίµα της δουλειάς στο Open. Στον ενηµερωτικό τοµέα γίνεται µια πολύ µεγάλη προσπάθεια απ’ όλους, γιατί έχει στηριχθεί σε άτοµα που γνωρίζουν πολύ καλά τηλεόραση και οι όποιες ατέλειες κρύβονται από τον επαγγελµατισµό των περισσότερων. Εχει στηριχθεί σε έναν µεγάλο βαθµό από άτοµα που προέρχονται από το Mega. Και στον τοµέα των ειδήσεων και των εκποµπών τα παιδιά είναι δοκιµασµένα.

Είστε σε ένα νέο κανάλι και προσπαθείτε να χτίσετε μια ζώνη που δεν έχει συνηθίσει ακόμα ο τηλεθεατής. Πόσο σας δυσκολεύει αυτό;

Η πρωινή ζώνη είναι θέµα συνήθειας, πρέπει να µάθεις στον κόσµο να ξεκινάει νωρίς. Οπως είπες πολύ σωστά, δεν είχε πρωινή ζώνη το Open. Χρειάζεται χρόνο για να µπορέσει ο τηλεθεατής να ξυπνά µαζί µας. Αυτό θέλει και όρεξη το πρωί και κέφι, να ξυπνά αισιόδοξα, να δώσεις κάτι διαφορετικό από αυτά που υπάρχουν. Aπό τις 05:30 µέχρι τις 07:00 που είναι η εκποµπή της Αµαλίας και του Βαγγέλη, αλλά και µετά τις 07:00 που είµαστε εµείς, όλα δείχνουν ότι έχουµε µια συνεχή ανοδική πορεία. Αυτό δείχνει ότι η προσπάθεια δεν πάει χαµένη.

Είπατε τη λέξη συνήθεια. Αυτό σημαίνει ότι ο τηλεθεατής έχει συνηθίσει να βλέπει συγκεκριμένα θέματα και πατάτε πάνω σε αυτό;

Ναι, σε έναν µεγάλο βαθµό έχουµε πατήσει πάνω σε αυτό. Οµως έχει µεγάλη σηµασία, γιατί απέναντί µας έχουµε τον Γιώργο Παπαδάκη, ο οποίος είναι 30 χρόνια συνήθεια για την πρωινή ενηµέρωση, είναι και η πρωινή ζώνη του ΣΚΑΪ µε τη Μαρία και τον ∆ηµήτρη, που κι αυτοί έχουν πίσω τους πολλές ώρες πτήσης. Αυτοί είναι οι µεγάλοι «ανταγωνιστές».

Οι πολίτες συχνά αναρωτιούνται αν πολιτικά τα πράγματα είναι κατευθυνόμενα. Τι θα απαντούσατε;

Επειδή αυτή την καχυποψία την αντιµετώπισα και στο Mega, από την πρώτη στιγµή στο Open προσπαθήσαµε να λέµε τα πράγµατα µε το όνοµά τους, χωρίς να φοβόµαστε. Αυτό φαίνεται στη διάρκεια του χρόνου. Από την πρώτη στιγµή και η εκποµπή και οι ειδήσεις έδειξαν πως δεν υπάρχουν εξαρτήσεις. Το πρώτο που κάναµε είναι να σεβόµαστε το θέµα της είδησης, γι’ αυτό όποιος έχει παρακολουθήσει βλέπει πως τα λέµε όλα, αλλά στη σωστή τους διάσταση, δεν κρύβουµε κάτι. ∆ιότι βλέπουµε πως ορισµένα δελτία ειδήσεων και εκποµπές έχουν έντονο αντιπολιτευτικό χαρακτήρα και µια εµµονή στον αντιπολιτευτικό λόγο, πράγµα που εµείς δεν έχουµε.

Πηγή: Realnews

Ιορδάνης Χασαπόπουλος: «Τα πράγματα στο Open είναι πάρα πολύ καλά»


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ