Ημερίδα στη Χαλκίδα για «Το σπίτι του Αθλητή»

Δίπλα, στον καθημερινό αγώνα απέναντι στις δυσκολίες, οικονομικές ή και άλλες, που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι αθλητές, στέκεται «Το σπίτι του Αθλητή»

Πρόκειται για μία ιδέα του πρώην Πρωταθλητή πάλης του Παναθηναϊκού, Κώστα Βουρδάνου, που ως μοναδικό στόχο έχει να στηρίξει τους αθλητές, νέους και παλιούς, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, σε οποιαδήποτε δυσκολία βιώνουν. Πρόεδρος είναι ο προπονητής πάλης του «τριφυλλιού», Κώστας Βουρδάνος, και αντιπρόεδρος ο έτερος προπονητής του συλλόγου, Φάνης Αναγνώστου.

Την Κυριακή 5 Μαΐου στο Περιφερειακό Μέγαρο Χαλκίδας «Το σπίτι του Αθλητή» διοργανώνει την Ημερίδα «Έχω και εγώ ευθύνη: Πώς υποστηρίζω το παιδί μου στον Αθλητισμό» υπό την αιγίδα της UNESCO. Σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο του αθλητισμού θα δώσουν το «παρών» σε μια Ημερίδα, σταθμό για αθλητές και γονείς. Κύρια εισηγήτρια θα είναι η Αθλητική ψυχολόγος Φρόσω Πατσού και ομιλητές ο Χρυσός Ολυμπιονίκης Νίκος Συρανίδης στις καταδύσεις, η 5η Ολυμπιονίκης στην δισκοβολία, Στέλλα Τσικούνα, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην Ποδηλασία, Χρήστος Βολικάκης και ο 4ος Παραολυμπιονίκης τυφλών στο ποδόσφαιρο, Δημήτρης Αμπαρτζής.

Όπως εξήγησε ο Κώστας Βουρδάνος στην «Πράσινη»: «Οι άνθρωποι που μπορούν να απευθύνονται στο «Σπίτι του Αθλητή» είναι αθλητές απ’ όλα τα αθλήματα που είτε βρίσκονται στην ενεργό δράση είτε έχουν αποσυρθεί. Στηρίζει ακόμα κι αυτούς που ξεκινάνε τώρα την καριέρα τους και χρειάζονται κάποια ενίσχυση για το ξεκίνημα τους. Επίσης, είναι δίπλα σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, οικονομικές δυσκολίες ή ακόμη και συνδυασμό των δύο. Συνεργάζεται και μ’ άλλους αθλητικούς οργανισμούς, σωματεία και οργανώσεις με στόχο την στήριξη των συμφερόντων ειδικών κατηγοριών αθλητών αλλά και των σωματείων και οργανώσεων που τους αντιπροσωπεύουν, αλλά και γενικότερα για την προώθηση του αθλητισμού. Ο Σύλλογος αυτός, με τη συνεχή του παρουσία στο πλευρό των αθλητών, αποτελεί το «Σπίτι» όλων των αθλητών ακόμα και όταν τα φώτα της δημοσιότητας θα έχουν σβήσει για πάντα για εκείνους».

Τι είναι “Το σπίτι του αθλητή” και πως δημιουργήθηκε;

Οι οικονομικές και όχι μόνο δυσκολίες που βιώνουν οι αθλητές, η καθημερινή μάχη στα ταπί, τις πισίνες, τα γήπεδα, οδήγησαν μια παρέα νέων στην απόφαση να δημιουργήσουν “Το Σπίτι του Αθλητή”.

Η αρχική ιδέα ήταν του πρωταθλητή πάλης Κώστα Βουρδάνου, ενώ πολύ σύντομα την ασπάστηκαν και άλλοι αθλητές, που ένωσαν τις δυνάμεις τους για την επίτευξη του σκοπού. Και κατάφεραν σε χρόνο ρεκόρ να υλοποιήσουν το όραμά τους.

Ο σύλλογος “Το Σπίτι του Αθλητή” έχει ως μοναδικό στόχο τη βοήθεια, οικονομική και μη, αθλητών που τη χρειάζονται πραγματικά. Στο πλαίσιο των ενεργειών του, αναζητεί πρόσωπα αλλά και εταιρείες που επιθυμούν να βοηθήσουν τους Έλληνες αθλητές να φέρουν ρεκόρ και διακρίσεις για τη χώρα μας.

«Το Σπίτι του Αθλητή» έχει ως βάση της την κοινωνική προσφορά στον χώρο του αθλητισμού.

Ο Σύλλογος θα βρίσκεται στο πλευρό όλων των αθλητών, εκπροσώπους όλων των αθλημάτων, διαδεδομένων στο ευρύ κοινό αλλά και μη, είτε έχουν αποσυρθεί από την ενεργό δράση είτε όχι. Ιδιαιτέρως, τάσσεται στο πλευρό εκείνων που χρειάζονται υποστήριξη, οικονομική αλλά και όχι μόνο καθώς επιτελεί έργο κοινωνικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Είναι επίσης και στο πλευρό των αθλητών εκείνων που βρέθηκαν στο περιθώριο, στην αφάνεια παρά τη σημαντική τους προσφορά στα αθλητικά δρώμενα και θα συμβάλλει στην προβολή του έργου τους αλλά και στην υποστήριξη τους.

Σημαντική είναι επίσης η συνεργασία με άλλους αθλητικούς οργανισμούς, φύσεως παρόμοιας του «Σπιτιού» αλλά και απλά σωματεία ή οργανώσεις, προς προώθηση των συμφερόντων ειδικών κατηγοριών αθλητών αλλά και υποστήριξη οργανωμένων αθλητικών σωματείων και οργανώσεων.

Το «Σπίτι του Αθλητή» έχει ως αντικείμενο της δράσης του, ως τελικό του στόχο, τη συνεχή του παρουσία στο πλευρό των αθλητών, σε καλές αλλά και κυρίως στις δύσκολες στιγμές τους.

Παλιοί και νέοι Έλληνες αθλητές, εν ενεργεία και μη, αποκτούν το δικό τους «Σπίτι», ακόμα και για τις στιγμές που τα φώτα της δημοσιότητας θα έχουν σβήσει για πάντα για εκείνους. Η αθλητική ιστορία που χάραξαν θα υπάρχει πάντα στις καρδιές όλων μας, οι στιγμές συγκίνησης και θεάματος, οι στιγμές παράδοσης μαθημάτων ομαδικού πνεύματος και προσπάθειας αλλά και επιμονής.

Τι είναι το Σπίτι του Αθλητή;

«Το Σπίτι του Αθλητή» είναι ένας Σύλλογος που έχει ως βάση την κοινωνική προσφορά στο χώρο του Αθλητισμού. Συγκεκριμένα, τάσσεται στο πλευρό όσων αθλητών χρειάζονται υποστήριξη, οικονομική και όχι μόνο, ανεξαρτήτως αθλήματος είτε βρίσκονται σε ενεργό δράση είτε όχι.

Ποιος ο στόχος του Συλλόγου;

«Το Σπίτι του Αθλητή» έχει ως στόχο τη συνεχή του παρουσία στο πλευρό των αθλητών σε καλές αλλά και κυρίως στις δύσκολες στιγμές τους.

Ποια τα κριτήρια των αθλητών για να παρέχουμε βοήθεια;

Τα κριτήρια είναι:

1) από το βιογραφικό τους να αποδεικνύεται ότι είναι υψηλού επιπέδου ή να κατατάσσονται στα ταλέντα.
2) Να υπάρχει πραγματική οικονομική αδυναμία των ιδίων και των οικογενειών τους.
3) Να είναι εγεγγραμμένοι φίλοι στο Σπίτι του Αθλητή.

Από πού προέρχεται η οικονομική στήριξη των αθλητών;

Το έργο του Συλλόγου στηρίζεται κυρίως από δωρεές-χορηγίες που προσφέρουν ιδιώτες, εταιρίες και οργανισμοί. Επίσης από την συνδρομή των φίλων καθώς και από τα έσοδα των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Σύλλογος ή άλλοι για λογαριασμό μας.

Ποιες είναι οι υποχρεώσεις του αθλητή απέναντι στο σύλλογό μας σε περίπτωση που λάβει χορηγία;

Οι αθλητές που θα λάβουν βοήθεια από το σπίτι του αθλητή υποχρεούνται να υπογράψουν σύμβαση χορηγίας.

Πώς γίνομαι φίλος στο Σπίτι του Αθλητή;

Αν το έργο του Συλλόγου μας σας ενδιαφέρει και θέλετε να το ενισχύσετε μπορείτε και εσείς να προσφέρετε. Γίνετε φίλος τώρα, με ετήσια συνδρομή 20 Ευρώ.

Τι προσφέρει το Σπίτι του Αθλητή στους φίλους του;

Οι συνεργάτες μας, παρέχουν εκπτώσεις και προσφορές στους εγγεγραμμένους φίλους του Συλλόγου.

E-mail: athleteshomegreece@gmail.com

Facebook – Instagram – Youtube

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here