6 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν μαγειρέψεις μακαρόνια


Τα μακαρόνια είναι ένα από τα πρώτα φαγητά που μαθαίνουμε οι περισσότεροι να μαγειρεύουμε. Βράζεις νερό, βάζεις τα μακαρόνια κι είναι έτοιμα, πόσα λάθη μπορεί να κάνει κανείς; Μπορεί τα μακαρόνια να θεωρούνται εύκολα, αλλά αν θέλετε να τα μαγειρεύετε πάντα σαν Ιταλοί chefs, ανακαλύψτε 10 μυστικά που μάλλον δεν είχατε σκεφτεί ότι θα απογειώσουν τις μακαρονάδες σας.

1.Η διαφορά βρίσκεται στα υλικά που χρησιμοποιείτε
Ακόμα κι αν παραβράσετε τα μακαρόνια, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι γευστικό. Αν όμως δεν επιλέξτε φρέσκα και ποιοτικά υλικά για τη σάλτσα, τότε θα καταλάβετε τη διαφορά. Διαλέξτε φρέσκες ντομάτες για τη σάλτσα, ένα νόστιμο τυρί και μυρωδικά από τη γλάστρα! Μια καλή ιδέα είναι να επιλέγετε πάντα εποχιακά λαχανικά για να προσθέτετε στη σάλτσα σας.

2.Χρησιμοποιήστε το νερό από τα μακαρόνια
Το βούτυρο κάνει τα μακαρόνια και τη σάλτσα πιο κρεμώδη, όμως οι Ιταλοί σπάνια το χρησιμοποιούν. Αν θέλετε να κάνετε πιο γευστική τη σάλτσα, χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο και το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν τα μακαρόνια.

3.Σερβίρετε τα μακαρόνια σαν ορεκτικό
Στην Ιταλία τα μακαρόνια σερβίρονται σαν ορεκτικό. Αν το δοκιμάσετε θα μπορέσετε να πειραματιστείτε με πολλές και διαφορετικές σάλτσες αλλά και σαλάτες με μακαρόνια.

4.Βάλτε λεμόνι
Σύνηθως δεν συνδυάζουμε τα μακαρόνια μας με λεμόνι όμως ταιριάζουν πολύ, ειδικά αν δεν βάλετε πολλά υλικά στη μακαρονάδα σας. Βάλτε μαζί με το τυρί ή στη σάλτσα σας.

5.Μαγειρέψτε τα μακαρόνια με τη σάλτσα
Συνήθως φτιάχνουμε τα μακαρόνια και τη σάλτσα ξεχωριστά και τα σερβίρουμε μαζί στο πιάτο. Όμως το αποτέλεσμα θα είναι πιο γευστικό αν βάλετε τα μακαρόνια στο τηγάνι με τη σάλτσα και τα ανακατέψετε. Έτσι τα ζυμαρικά θα απορροφήσουν όλη τη γεύση και δεν θα κολλήσουν μεταξύ τους.

6.Προσθέστε αυγό ή τυρί για τη σάλτσα σας
Εκτός από το νερό στο οποίο έβρασαν τα μακαρόνια που θα προσθέσετε στη σάλτσα μπορείτε να βάλετε αυγό ή τυρί για να την δέσετε, ακόμα κι αν είναι μια απλή σάλτσα ντομάτας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ