Ο στοιχειωμένος καθρέφτης του Τιτανικού (vid)


Ο 110 ετών καθρέφτης λέγεται πως είναι στοιχειωμένος από τον Έντουαρντ Τζον Σμιθ, καπετάνιο του Τιτανικού, ο οποίος τον άφησε στο σπίτι του επάνω σε ένα έπιπλο, πριν φύγει για το παρθενικό ταξίδι του υπερωκεανίου και τελευταίο της ζωής του.

Η καμαριέρα του καπετάνιου, Εθελγουάιν, μετά το χαμό του αφεντικού της και προτού φύγει για την επόμενη εργασία της, πήρε μαζί της τον καθρέφτη. Όμως, όπως θα παραδεχόταν αργότερα στους συγγενείς της, μπορούσε να νιώσει την παρουσία του καπετάνιου και πολλές φορές έβλεπε το πρόσωπό του μέσα στον καθρέφτη κάθε χρόνο στην επέτειο του θανάτου του.

Από τότε, ο στοιχειωμένος καθρέφτης πέρασε από γενιά σε γενιά στους συγγενείς της Εθελγουάιν, μέχρι να βρεθεί στα χέρια του τωρινού του ιδιοκτήτη, Ντέιβιντ Σμιθ, που τον κράταγε 5 χρόνια στο χρηματοκιβώτιό του.

Μαζί με τον καθρέφτη, ο Σμιθ έχει και ένα γράμμα της κουνιάδας της Εθελγουάιν προς μία φίλη της στο οποίο αναφέρει πως «Κάθε φορά μίλαγε γι αυτό το θέμα και ήταν τρομοκρατημένη. Ήταν σίγουρη πως έβλεπε το πρόσωπό του στον καθρέφτη ανήμερα του θανάτου».

Ο καθρέφτης αναμένεται να πιάσει τουλάχιστον τις 10.000 λίρες τον Δεκέμβριο που θα βγει σε δημοπρασία στο Λίντσφιλντ, συνοδευόμενος φυσικά από το γράμμα.


ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ