Ζώδια και κρασί – Τι λέει το δικό σας;


Το αγαπημένο σας κρασί είναι γραμμένο στα άστρα! Σύμφωνα με την εναρκτήρια έκθεση In Vino Stats Veritas – Cellarmasters Wine Lovers Report από την Cellarmasters, τα στοιχεία των πωλήσεων δείχνουν ότι υπάρχουν αντιστοιχίες μεταξύ των ζωδίων και των προτιμήσεων κρασιού.

“Με την ανάλυση των στατιστικών πωλήσεων των τελευταίων 12 μηνών, καταφέραμε να αναλύσουμε πώς οι προτιμήσεις κρασιού σχετίζονται με τα ζώδια των πελατών μας”, δήλωσε η Christine Ricketts, Cellar Director στο Cellarmasters.

Κριός (21 Μαρτίου – 19 Απριλίου)

Ο Κριός είναι γεμάτος αυθορμητισμό. είναι γνωστό ότι είναι παρορμητικός, άμεσος και θαρραλέος, καθώς και τολμηρός και δραστήριος. Έτσι δεν είναι περίεργο το γεγονός ότι πίνουν περισσότερη σαμπάνια από οποιοδήποτε άλλο ζώδιο- κάθε μέρα είναι μια γιορτή εάν είστε Κριός! Όταν πρόκειται για κόκκινο κρασί, προτιμούν ένα φρουτώδες Cabernet, ενώ ο λευκός οίνος που πίνει ο Κριός είναι συνήθως ένα ποτήρι Sauvignon Blanc από το Marlborough της Νέας Ζηλανδίας.

Ταύρος (20 Απριλίου – 20 Μαΐου)

Οι Ταύροι είναι γνωστό ότι είναι αξιόπιστοι, γενναιόδωροι και πρακτικοί, αν και μπορούν επίσης να είναι τεμπέληδες και πεισματάρηδες. Ο Ταύρος είναι ζώδιο της γης, οπότε έτσι δικαιολογείται ότι συνήθως προτιμά ένα μεγάλο, τολμηρό κρασί Shiraz από την κοιλάδα Barossa. Πίνει επίσης περισσότερο κρασί Merlot από οποιοδήποτε άλλο ζώδιο. Όταν πίνει λευκό κρασί ο Ταύρος προτιμά Chardonnay, ή ένα Semillon Sauvignon Blanc.

Δίδυμοι (21 Μαΐου – 20 Ιουνίου)

Οι Δίδυμοι είναι γνωστό ότι είναι γρήγοροι και εκφραστικοί με δύο διαφορετικές προσωπικότητες. Η μία πλευρά ενός Δίδυμου είναι διασκεδαστική και κοινωνική και η άλλη πλευρά είναι ξαφνικά σοβαρή και ανήσυχη. Ίσως είναι η ανήσυχη φύση που κάνει τους Διδύμους να προτιμούν τα εισαγόμενα κόκκινα κρασιά περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο ζώδιο και να αγαπούν ιδιαίτερα τα κρασιά που μοιάζουν με τα ιταλικά Sangiovese . Οι λευκοί οίνοι που αγαπούν οι Δίδυμοι είναι ένα ποτήρι γεμάτο Chardonnay ή ένα τραγανό Sauvignon Blanc από το Marlborough και Γερμανικά Riesling .

Καρκίνος (21 Ιουνίου – 22 Ιουλίου)

Οι Καρκίνοι είναι πολύ συναισθηματικά ζώδια και είναι γνωστό ότι είναι πολύ ευαίσθητοι και συμπονετικοί απέναντι σε άλλους ανθρώπους. Ίσως είναι αυτή η ευαισθησία που κάνει τους Καρκίνους να αγαπούν το Pinot Noir, ένα πολύπλοκο, με ελαφρύ σώμα κόκκινο κρασί. Όταν πρόκειται για το λευκό κρασί, οι Καρκίνοι είναι λάτρεις των πολύπλοκων Riesling.

Λέων (23 Ιουλίου – 22 Αυγούστου)

Οι Λέοντες γεννιούνται για να είναι στο επίκεντρο. Είναι προσανατολισμένοι στην δράση και έχουν ανάγκη να τους αγαπούν και να τους θαυμάζουν όλοι. Έτσι, ίσως δεν είναι περίεργο το γεγονός ότι τους αρέσει κάτι τολμηρό και μοναδικό όταν πρόκειται για κόκκινο. Πίνουν συνήθως Merlot. Όταν πρόκειται για λευκό κρασί, οι Λέοντες προτιμούν ένα κρασί φρέσκο & φρουτώδες. Οι Λέοντες πίνουν περισσότερο Riesling από οποιοδήποτε άλλο ζώδιο. Απολαμβάνουν επίσης το Sauvignon Blanc και το Pinot Gris από την περιοχή Marlborough.

Παρθένος (23 Αυγούστου – 22 Σεπτεμβρίου)

Σε αντίθεση με άλλα ζώδια, οι Παρθένοι δεν θέλουν να είναι το επίκεντρο της προσοχής. Είναι ευγενικοί, εργατικοί και είναι γνωστό ότι σκέφτονται αναλυτικά. Το κόκκινο κρασί που προτιμούν είναι ένα κομψό, μετρίου σώματος Shiraz, ενώ το λευκό κρασί που προτιμούν είναι το Pinot Gris. Από όλα τα ζώδια, οι Παρθένοι είναι αυτοί που πίνουν περισσότερο αφρώδες Shiraz ή άλλα αφρώδη που ταιριάζουν με φαγητό. Με άλλα λόγια, ένα αφρώδες κρασί είναι αρκετά κατάλληλο για τον πρακτικό χαρακτήρα του Παρθένου.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου – 22 Οκτωβρίου)

Οι Ζυγοί είναι γνωστό ότι κοιτάνε να καλύψουν τις ανάγκες όλων πέρα από τις δικές τους και είναι γνωστό ότι είναι ευγενικοί, ειρηνικοί και γεμάτοι αγάπη. Είναι ίσως η αγαπησιάρικη φύση τους που τους κάνει να αγαπούν τα blends! Τα κόκκινα κρασιά που αγαπούν είναι τα Cab Sauv, και πίνουν περισσότερο αυτή την ποικιλία από οποιοδήποτε άλλο ζώδιο. Όταν πρόκειται για λευκό κρασί, οι Ζυγοί απολαμβάνουν ένα Semillon Sauvignon Blanc από τη Νότια Αυστραλία ή ένα αφρώδες κρασί. Οι Ζυγοί επίσης προτιμούν το Rosé κρασί και είναι ένας από τους μεγαλύτερους οπαδούς του. Η κορυφαία επιλογή τους είναι ξηρά Rosé από τη Γαλλία.

Σκορπιός (23 Οκτωβρίου – 21 Νοεμβρίου)

Οι Σκορπιοί είναι γνωστοί για την έντονη δραστηριότητα τους. Είναι ισχυροί, επιθυμητοί, φιλόδοξοι και αφοσιωμένοι. Όταν πρόκειται για κόκκινο κρασί, ο Σκορπιός προτιμά ένα μεγάλο, ογκώδες Shiraz από την κοιλάδα Barossa. Είναι επίσης μεγάλοι οπαδοί του κρασιού Rosé και απολαμβάνουν φρουτώδες Rosé από τη Νότια Αυστραλία και όχι φρέσκο, γαλλικό Rosé. Όσον αφορά το λευκό κρασί, τους αρέσει να απολαμβάνουν ένα δροσερό ποτήρι γεμάτου Chardonnay. Οι Σκορπιοί είναι μεγάλοι φίλοι των φυσαλίδων – πίνουν περισσότερο αφρώδες κρασί από οποιοδήποτε άλλο ζώδιο.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου)

Οι Τοξότες είναι ελεύθερα πνεύματα, γεμάτα αισιοδοξία και θάρρος. Είναι επίσης γνωστό ότι είναι ανυπόμονοι και απερίσκεπτοι. Μετά τον Καρκίνο, είναι το αστέρι που απολαμβάνει περισσότερο το Pinot Noir – και το αγαπημένο τους προέρχεται από το Marlborough. Όταν πρόκειται για λευκό κρασί, απολαμβάνουν ένα Pinot Gris ή ένα Chardonnay.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου – 19 Ιανουαρίου)

Αναμφισβήτητα το πιο αποφασιστικό ζώδιο, οι Αιγόκεροι είναι φιλόδοξοι, πρακτικοί και πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουν. Είναι πεισματάρηδες και είναι γνωστό ότι είναι λογικοί και γεμάτοι σοφία. Ίσως είναι η αυτοπεποίθησή τους που τους κάνει να ξεχωρίζουν και στα στατιστικά στοιχεία – ξεχωρίζουν ως οι πιο φανατικοί καταναλωτές λευκού κρασιού στο ζωδιακό κύκλο. Το αγαπημένο τους λευκό είναι το Chardonnay – στην πραγματικότητα, πίνουν περισσότερο αυτή την ποικιλία από οποιοδήποτε άλλο ζώδιο. Με άλλα λόγια, ξέρουν τι τους αρέσει. Αν πίνουν κόκκινο κρασί, το Shiraz είναι η κορυφαία επιλογή τους, ακολουθούμενη από ένα φρουτώδες Merlot από την ίδια περιοχή. Αυτό το ζώδιο ευχαριστιέται επίσης από ένα φρουτώδες Rosé.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου – 18 Φεβρουαρίου)

Οι Υδροχόοι είναι ανοιχτοί, διανοούμενοι, απρόβλεπτοι και ανεξάρτητοι – τείνουν να είναι οραματιστές και ηγέτες και επιθυμούν να κάνουν τα πράγματα με τον δικό τους τρόπο. Όταν πρόκειται για επιλογές κρασιού, οι Υδροχόοι είναι μεγάλοι πότες κόκκινου κρασιού και περισσότεροι από τους μισούς Υδροχόους προτιμούν το Shiraz από οποιαδήποτε άλλη ποικιλία κρασιού. Όταν πρόκειται για λευκό κρασί, απολαμβάνουν ένα ποτήρι Sauvignon Blanc.

Ιχθείς (19 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου)

Οι Ιχθείς είναι γνωστό ότι είναι γενναιόδωροι, συμπονετικοί και πιστοί. Είναι πιο διαισθητικοί από άλλους ζωδιακούς κύκλους και συχνά έχουν καλλιτεχνικό ταλέντο. Οι Ιχθείς είναι μεγάλοι πότες λευκών κρασιών και είναι από τους κορυφαίους πότες Sauvignon Blanc από τη Νέα Ζηλανδία. Έχουν επίσης ένα μαλακό σημείο για ένα Semillon Sauvignon Blanc. Όταν πρόκειται για κόκκινο κρασί, απολαμβάνουν ένα Cab Sav, ή ένα μίγμα Cabernet.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ