Τουρκικό κανάλι σταμάτησε να εκπέμπει καταγγέλλοντας πολιτικές πιέσεις


Το τουρκικό ψυχαγωγικό τηλεοπτικό δίκτυο Flash TV ανακοίνωσε πως σταματάει να εκπέμπει το πρόγραμμά του, εξαιτίας των «αφόρητων» πολιτικών και οικονομικών πιέσεων που του ασκεί η κυβέρνηση της χώρας. Όπως τονίζει μεταξύ των πιέσεων που υπέστη ήταν και οι περιορισμοί στη διαφήμιση.

Το Flash TV, που άρχισε να εκπέμπει το 1992, ήταν ένα από τα πρώτα ιδιωτικά τηλεοπτικά δίκτυα στην Τουρκία και προβάλλει κυρίως ψυχαγωγικά προγράμματα, με μουσική, παραδοσιακούς χορούς και εκπομπές με τηλεοπτικά προξενιά. Οι ιθύνοντες του δικτύου υποστηρίζουν ότι στοχοποιήθηκε λόγω της αντικειμενικότητάς του.

«Χαμηλώνουμε τη φωνή μας για κάποιο χρονικό διάστημα εξαιτίας των αφόρητων πιέσεων που ασκούνται σε βάρος μας εδώ και πολύ καιρό. Η παράνομη άσκηση κυβερνητικών, διοικητικών, πολιτικών και οικονομικών πιέσεων είναι πλέον αφόρητη» αναφέρει η ανακοίνωση του καναλιού, ενώ προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο κυβερνητικό σχόλιο για το θέμα.

Ο εκπρόσωπος του Flash στην Άγκυρα και παρουσιαστής του πρωινού ενημερωτικού σόου Γιλμάζ Τουντζά είπε ότι δεν δόθηκε καμία άλλη επιλογή στο δίκτυο παρά να σταματήσει να εκπέμπει.

«Η πίεση που αντιμετωπίζαμε, μεταξύ άλλων περιορισμούς στη διαφήμιση, δεν μας άφησε άλλο περιθώριο παρά να κατεβάσουμε τον διακόπτη» εξήγησε στο Reuters.

Το Flash TV δεν είναι το μοναδικό μέσο που έχει καταγγείλει πιέσεις. Μετά το πραξικόπημα του 2016, η τουρκική κυβέρνηση έχει κλείσει περισσότερα από 150 ΜΜΕ, τα οποία κατηγορεί ότι συνδέονται με την απόπειρα πραξικοπήματος.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ