Βάλαμε στην πρέσα ένα Jeep (+video)


Κάθε αυτοκίνητο που φτάνει στο τέλος κύκλου ζωής του, πρέπει να οδηγείται σε πιστοποιημένα κέντρα ανακύκλωσης, έτσι ώστε όλη η διαδικασία να γίνεται νόμιμα και το όχημα να διαγράφεται από τον κάτοχό του. Δυστυχώς υπάρχουν αρκετοί ιδιοκτήτες αυτοκινήτων οι οποίοι παρατάνε το όχημά τους οπουδήποτε μπορούν να βρουν και το αφήνουν με όλα τα επικίνδυνα προς το περιβάλλον υλικά του να σαπίζει και να μολύνει.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι ένα αυτοκίνητο δεν διαγράφεται ακόμα και αν έχουν παραδοθεί οι πινακίδες κυκλοφορίας, που σημαίνει ότι συνεχίζει να επιβαρύνει έναν ΑΦΜ. Προκειμένου να μην επιβαρύνει ένα όχημα έναν ΑΦΜ πρέπει αυτό να παραληφθεί από αδειοδοτημένη ανακυκλωτική μονάδα, η οποία είναι σε θέση να πιστοποιήσει ότι το όχημα όντως θα διαγραφεί νόμιμα και θα ανακυκλωθεί.

Όλες αυτές τις διαδικασίες τις αναλαμβάνει η εταιρεία Alykon Ανακύκλωση, η οποία λειτουργεί εφαρμόζοντας απόλυτα τις ευρωπαϊκές περιβαλλοντικές διατάξεις και είναι πιστοποιημένο μέλος του επίσημου συστήματος εναλλακτικής διαχείρισης οχημάτων Ελλάδας (Ε.Δ.Ο.Ε.). Σε κάθε αυτοκίνητο που παραλαμβάνει η Alykon Ανακύκλωση αφαιρούνται όλα τα επικίνδυνα προς το περιβάλλον υλικά του (μπαταρία, λάδια, υγρά, καύσιμα κ.λπ.). Κατόπιν γίνεται διαχείριση όλων των υπολοίπων τμημάτων του οχήματος και στο τέλος οδηγείται στην πρέσα.

Στην τελευταία διαδικασία βρεθήκαμε παρόντες και παρακολουθήσαμε από κοντά πώς ένα όχημα (βλ. Jeep Grand Cherokee) έγινε μέσα σε λίγα λεπτά μια μεταλλική «μπάλα», για να οδηγηθεί στην ανακύκλωση.

Παρακολουθείστε παρακάτω το βίντεο:


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ