7 πράγματα που χρειάζεται να θυμάσαι όταν δεν είσαι στα καλύτερά σου


Η καθημερινότητα έχει τις όμορφες στιγμές της ,έχει και τις δυσκολίες της. Το θέμα είναι πόσο επιτρέπουμε στις δυσκολίες να επηρεάζουν τη διάθεσή μας καθοριστικά και σε μεγάλο βαθμό. Θα μου πείτε, γίνεται να αντιμετωπίζω δυσκολίες και να είμαι χαρούμενος; Δε λέω αυτό. Λέω ότι κάποια πράγματα μας κάνουν να ξεχνάμε τα όμορφα της ζωής μας και κατά συνέπεια, να ξεχνάμε να απολαύσουμε τη ζωή.

Έχουμε στη ζωή μας πράγματα, πρόσωπα και καταστάσεις που καλό είναι να θυμόμαστε όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν και τόσο καλά.

1. Η οικογένειά μας, τα παιδιά μας, οι φίλοι μας, οι άνθρωποι οι δικοί μας, η ομάδα μας. Οι άνθρωποι που θα μας στηρίξουν ψυχολογικά, αν κάτι πάει στραβά. Αυτή η σκέψη είναι ένα «μαξιλαράκι ασφαλείας» όταν η διάθεσή μας δεν είναι στα καλύτερά της.

2. Να θυμάσαι ότι πάντα έχεις μια δεύτερη ευκαιρία, ενίοτε και τρίτη και τέταρτη….γενικά, μην τα παρατάς, ακόμη και όταν αποτυγχάνεις. Να κοιτάς τον εαυτό σου κατάματα, γιατί σε αυτόν μόνο οφείλεις να δώσεις λογαριασμό και να πεις… «Απέτυχα, ε και; Θα ξαναπροσπαθήσω, ξανά και ξανά και ξανά αν χρειαστεί. Μέχρι να πετύχω…και για όσο θέλω εγώ».

3. Μην ξεχνάς ότι όλα μα όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Και τα καλά και τα άσχημα. Όλες οι καταστάσεις, οι γνωριμίες, τα πάντα έχουν να μας πουν κάτι. Και όλα είναι αλληλένδετα μεταξύ τους. Μην προσπαθεις να τα εξηγείς όλα με τη λογική. Η λογική σε περιορίζει. Άσε τη φαντασία σου ελεύθερη και αφέσου στη ζωή, κυνηγώντας ακόμη και τα πιο «άπιαστα» για κάποιους όνειρά σου. Δικά σου είναι τα όνειρα, δικοί σου οι στόχοι, δική σου και η θέληση για τα πετύχεις.

4. Συγχώρεσε. Όσο και αν σου φαίνεται καμιά φορά παράλογο ή ότι κάνεις εσύ πίσω. Πίστεψε με, δεν κάνεις πίσω. Συγχώρεσε όποιον θεωρείς ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο σε έχει πληγώσει. Συγχώρεσε. Για σένα κυρίως και μετά για τους άλλους. Θα νιώσεις καλύτερα αν δεν έχεις κακία και μίσος στη ζωή σου. Συγχώρεσε και προχώρα στη ζωή σου. Με ή χωρίς εκείνους.

5. Η ζωή είναι μικρή, εκμεταλλεύσου την στο έπακρο! Όσο πιο νωρίς το συνειδητοποιήσεις, τόσο πιο ευτυχισμένος θα είσαι στη ζωή και θα κάνεις πράγματα που σε ευχαριστούν . Και θα λες όχι σε ό,τι δε σε κάνει χαρούμενο.

6. Ο εαυτός σου! Είναι ο,τι πολυτιμότερο έχεις. Αγάπησέ τον, φρόντισέ τον και να του φέρεσαι όπως θα ήθελες να σου φέρονται οι άλλοι. Με ευγένεια, αγάπη και στοργή.

7. Οι αλλαγές που συμβαίνουν στη ζωή σου, δεν είναι για κακό. Μην τις φοβάσαι! Ακόμη και αν νιώθεις ότι σε τρομάζουν οι αλλαγες, προσπάθησε να τις δεις με διαφορετικό μάτι. Και ίσως δεις οτι τελικά, η αλλαγή που φοβόσουν, ήταν αυτό που χρειαζόσουν για να κάνεις ένα βήμα παρακάτω.

Γράφει η Μαρία Φραγκάκη

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ