Πώς να μη χαλάσω τη δίαιτα το σαββατοκύριακο; Έτσι θα συνεχίσεις να τρως υγιεινά


Έρευνες στο παρελθόν έχουν αποκαλύψει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι χάνουν κιλά στη διάρκεια της βδομάδας και κερδίζουν κάποια τα σαββατοκύριακα. Αν είσαι και εσύ σε αυτή την κατηγορία, ιδού τι μπορείς να κάνεις πρακτικά για να συνεχίσεις την υγιεινή διατροφή σου και το σαββατοκύριακο.

 

1. Να τρως ένα υγιεινό πρωινό
Η μητέρα σου πάντα σου έλεγε ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Ειδικά για αυτούς που ανησυχούν για το βάρος τους, είναι ακόμα πιο σημαντικό. Ένα πρωινό που περιλαμβάνει τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, γεμάτο υδατάνθρακες-που διασπώνται γρήγορα- όχι μόνο θα σε κάνει να πεινάσεις πάλι πολύ πριν έρθει η ώρα του μεσημεριανού, αλλά ακόμα θα σε κάνει να αποζητάς γλυκές λιχουδιές μέχρι την ώρα του βραδινού. Έτσι, προκειμένου να νιώθεις χορτασμένη για περισσότερη ώρα και να μην λαχταράς απαγορευμένα γλυκά συνέχεια, φτιάξε ένα πρωινό μόνο με δημητριακά ολικής άλεσης(όπως το πλιγούρι βρώμης) και πρωτεΐνη(όπως τα ασπράδια των αυγών και η γαλοπούλα).

2. Να έχεις το ίδιο φαγητό για μεσημεριανό κάθε μέρα
Μία έρευνα του Πανεπιστημίου του Μπάφαλο έδειξε ότι όταν οι συμμετέχοντες έτρωγαν το ίδιο μεσημεριανό κάθε μέρα για μία βδομάδα, την πέμπτη μέρα κατανάλωναν 125 θερμίδες λιγότερες από αυτές της πρώτης μέρας. Από την άλλη πλευρά, αυτοί που έτρωγαν διαφορετικά γεύματα κάθε μέρα, τελικά κατανάλωναν 45 θερμίδες παραπάνω μέχρι το τέλος της βδομάδας.

3. Βρες ένα φίλο με υγιεινές διατροφικές συνήθειες.
Έρευνες δείχνουν ότι εάν τρως μαζί με έναν φίλο σου που και αυτός προσέχει τη διατροφή του, τότε θα κάνετε και οι δύο υγιεινές επιλογές και θα είστε περισσότερο χαρούμενοι με το φαγητό που επιλέξατε.

4. Να οργανώνεις από νωρίς τα γεύματά σου
Κατά τη διάρκεια της βδομάδας, όταν όλοι τρέχουμε με προβλήματα της δουλειάς ή με τα παιδιά και άλλες υποχρεώσεις, τότε μερικές φορές το τι θα φας δεν αποτελεί προτεραιότητα στη λίστα σου. Γι’ αυτό φρόντισε από το Σαββατοκύριακο να ξοδέψεις 30 λεπτά προκειμένου να οργανώσεις το μενού ολόκληρης της βδομάδας. Μετά, κάνε τα ψώνια σου από πριν για να είσαι έτοιμη. Έτσι, θα έχεις ένα υγιεινό γεύμα, που δε χρειάζεται να σκεφτείς καθόλου τι θα ψωνίσεις και τι θα φτιάξεις, όταν θα γυρνάς στο σπίτι κουρασμένη από τη δουλειά.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ