Γιατί η ξηρή προπόνηση είναι σημαντική στους κολυμβητές;


Γιατί η ξηρή προπόνηση είναι σημαντική στους κολυμβητές ; Καλή ερώτηση .. σύμφωνα με πολλούς προπονητές η ξηρή προπόνηση είτε είναι κυκλική γυμναστική είτε είναι προπόνηση με βάρη είτε είναι αεροβική άσκηση είτε είναι ασκήσεις ευελιξίας θα ωφελήσει άμεσα τον κολυμβητή.

Η κολύμβηση από την φύση του έχει επαναλαμβανόμενο χαρακτήρα για την σωστή εκτέλεση του δημιουργώντας έτσι μυϊκές ανισορροπίες. Αυτές οι μυϊκές ανισορροπίες επηρεάζουν την τεχνική του κολυμβητή καθώς επίσης την στάση του σώματος μέσα και έξω από το νερό. Επίσης αυτές οι μυϊκές ανισορροπίες μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμό στον αθλητή που μπορεί να αφήσουν τον αθλητή εκτός πισίνας.

Έτσι πρέπει να βάλουμε στο πρόγραμμα μας την ξηρή προπόνηση για να βελτιώσουμε την κολυμβητική απόδοση . Χωρίς φανταχτερό εξοπλισμό μπορείτε να κάνετε γυμναστική προσαρμοσμένη στα κολυμβητικές απαιτήσεις για να βελτιώσετε την ευλυγισία και σας την δύναμη σας σε μυς που μπορεί να μην γυμνάζονται το ίδιο καλά μέσα στο νερό .

Αν αυτό είναι κάτι δύσκολο φροντίστε να συμβουλευτείτε ένα γυμναστή που γνωρίζει τις ανάγκες της κολύμβησης . Θέστε του το στόχο που έχετε βάλει και με ένα σωστά δομημένο πρόγραμμα θα σας βοηθήσει να πετύχετε τον στόχο σας. Επίσης η περιοδικότητα είναι πολύ σημαντική στο σχεδιασμό ενός προγράμματος . Χωρίζοντας την χρονιά σε διάφορες περιόδους επιτρέπει στον κολυμβητή να κάνει σωστή γυμναστική χωρίς να κάνει υπερφόρτωση που μπορεί να έχει αρνητικά αποτελέσματα. Κάθε περίοδος έχει διαφορετικό στόχο και κατάρτιση.

Η ξηρή προπόνηση είναι ο καλύτερος σύμμαχος για την κολύμβηση . Με δύο φορές την εβδομάδα οποιαδήποτε ώρα της ημέρας από 30 – 45 λεπτά ο κολυμβητής έχει πετύχει τον στόχο του. Να βελτιώσει την απόδοση του .

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ