Ρόφημα ζεστής λευκής σοκολάτας


Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, καλέστε τις αγαπημένες σας φίλες και περάστε ένα όμορφο απόγευμα μαζί. Η υπέροχη ζεστή λευκή σοκολάτα με την άκρως θηλυκή… εμφάνιση θα δώσει το έναυσμα για χαλαρή κουβέντα! Συνοδεύστε με μικρές αλμυρές μπουκίτσες και μικρά γλυκά!

Ρόφημα ζεστής λευκής σοκολάτας

Υλικά για 10 άτομα

4 φλ. του τσαγιού γάλα πλήρες
350 γρ. λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
Ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής

Για το γλάσο

4 ασπράδια αβγών
1 φλ. του τσαγιού ζάχαρη
1/2 κ.γ. χυμός λεμονιού
1 πρέζα αλάτι
2 κ.σ. νερό
1 κ.σ. σιρόπι καλαμποκιού

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε το γάλα, τη σοκολάτα, τη βανίλια και το αλάτι σε ένα μέτριο κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να έχουμε ένα απαλό μείγμα, για περίπου 6-8 λεπτά.

Ετοιμάζουμε το γλάσο: Βάζουμε λίγο νερό σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία.

Ρίχνουμε τα ασπράδια, τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού, το νερό και το σιρόπι καλαμποκιού σε ένα μπολ και το τοποθετούμε μέσα στο τηγάνι. Χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός στη γρήγορη ταχύτητα μέχρι το μείγμα να πήξει, για περίπου 8 λεπτά.

Αποσύρουμε το μπολ από τη φωτιά και συνεχίζουμε το χτύπημα στη μεσαία ταχύτητα για περίπου 2-3 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει και να δημιουργήσει «κορυφούλες».

Στη συνέχεια, προσθέτουμε μερικές σταγόνες από το ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε για να δημιουργηθούν «δαχτυλίδια» χρώματος. Το βάζουμε προσεκτικά σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Μοιράζουμε τη ζεστή σοκολάτα στα φλιτζάνια και στολίζουμε με χρωματιστό γλάσο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ