Ο άνθρωπος που έφτιαξε ολομόναχος μία Ferrari Testarossa


Χρειάζονται αρκετές ικανότητες, υπομονή και επιμονή καθώς και φαντασία για να καταφέρει κάποιος αυτό που έκανε ο Peter Giacobbi. Ο έμπειρος μηχανικός και πρώην οδηγός αγώνων ταχύτητας δούλεψε πάνω στο όνειρό του για 10 ολόκληρα χρόνια και τελικά κατάφερε να το πραγματοποιήσει: Έφτιαξε ολομόναχος μία Ferrari Testarossa.

Όλα ξεκίνησαν πριν περίπου μία δεκαετία, όταν σε μία αποθήκη κοντά στο εξοχικό του στη λίμνη Κόμο, βρήκε ένα αυθεντικό chassis ενός τέτοιου μοντέλου της Scuderia. Έκτοτε, η ιδέα να το αξιοποιήσει σε ένα πλήρως λειτουργικό αυτοκίνητο του έγινε εμμονή.

Άρχισε να αναζητά γνήσια (ή κοντά στα πρωτότυπα) ανταλλακτικά και λοιπά μέρη της Testarossa, ξοδεύοντας κόπο, χρόνο και φυσικά χρήμα, σε μία διόλου εύκολη διαδικασία.

Ο άνθρωπος που έφτιαξε ολομόναχος μία Ferrari Testarossa

Τα κατάφερε περίφημα, αν και κάποια μέρη προέρχονται από άλλα μοντέλα, καθώς ήταν αδύνατο να βρεθούν. Για παράδειγμα, ο κινητήρας είναι ένας V12 από μία Daytona των 60s, η μπροστινή ανάρτηση από μία 330 GTC ενώ το πίσω μέρος άνηκε κάποτε στην πανέμορφη 400i.

Ένα από τα δυσκολότερα ωστόσο σημεία για τον Giacobbi ήταν η ανεύρεση αξόνων. Κάτι που δεν κατέστη δυνατό και τους κατασκεύασε μόνος του από την αρχή, ξοδεύοντας εκατοντάδες ώρες εργασίας.

ΦΕΡΑΡΙ ΤΕΣΤΑΡΟΣΑ 2

Ασφαλώς το μοντέλο έχεις κάποιες ιδιαίτερες λεπτομέρειες όπως κάθε custom made αυτοκίνητο, αλλά παραμένει πιστό στη συνολική εμφάνιση και τα βασικά γνωρίσματα μίας Testarossa. Ή πιο σωστά μίας home made Testarossa, για την οποία χρειάστηκε να περάσουν 10 ολόκληρα χρόνια για να φτιαχτεί.

Η ενέργεια του Peter Giacobbi είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα αποφασιστικότητας και πραγματικού πάθους για τον κόσμο του αυτοκινήτου.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ