10 Δεκεμβρίου 2025

Πατατοκεφτέδες στο τηγάνι – Η εύκολη συνταγή που θα λατρέψετε


Οι πατατοκεφτέδες στο τηγάνι είναι μια οικονομική και εύκολη συνταγή για ένα μεζέ δίπλα σε ένα κρασάκι ή ένα τσιπουράκι. (Μπουρεκάκια μουσακά: Ένα ορεκτικό που διαφέρει και εντυπωσιάζει)

Τα υλικά για τους πατατοκεφτέδες

  • 2 κιλά πατάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 300 γραμμάρια γραβιέρα
  • 2 αυγά
  • 4 κ.τ. σούπας αλεύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ηλιέλαιο για το τηγάνι

Πώς φτιάχνονται οι πατατοκεφτέδες

  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και το κρεμμύδι, τα τρίβουμε στις μεγάλες τρύπες του τρίφτη, τα στύβουμε με τα χέρια μας και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν.
  • Τρίβουμε τη γραβιέρα στις μεγάλες τρύπες του τρίφτη.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά, προσθέτουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι, την γραβιέρα το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ηλιέλαιο να ζεσταθεί.
  • Παίρνουμε μεγάλες κουταλιές από το μίγμα και τις ρίχνουμε στο τηγάνι.
  • Τηγανίζουμε τις φωλιές μέχρι να ροδίσουν για περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Αφαιρούμε τις φωλιές πατάτας από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει το επιπλέον λάδι.


1 ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ