Διτούρμπινο Honda NSX 700 ίππων για πολλά «γούστα» (+video)


Πολύς κόσμος λατρεύει το νέο Honda NSX, κυρίως λόγω των 580 ίππων του, αλλά νοσταλγεί την εμφάνιση και τον αγνό (βλέπε μη υβριδικό) χαρακτήρα του αυθεντικού. Οι Ιάπωνες φημολογείται ότι ετοιμάζουν μια έκδοση Type R, χωρίς τους ηλεκτροκινητήρες και την δύναμη του διτούρμπινου V6 να καταλήγει αποκλειστικά στους πίσω τροχούς. Μέχρι -και αν (που δεν το βλέπουμε πολύ πιθανό)- να γίνει κάτι τέτοιο, μπορούμε να παρηγορηθούμε με τον σημερινό «νίντζα» των 700 ίππων.

Το εν λόγω NSX ξεκίνησε την καριέρα του το μακρινό 1992, ως μοντέλο πρώτης γενιάς με τον 3λιτρο V6 VTEC ανάμεσα στον οδηγό και τον πίσω άξονα. Η ισχύς έφτανε τους 270 ίππους και το χέρι του τυχερού πίσω από το τιμόνι ανακάτευε 5 σχέσεις, οι οποίες έγιναν 6 το 1997. Τότε ήταν που το ιαπωνικό supercar έφτασε το ανώτατο όριο των 280 ίππων, αφού πρώτα ο κινητήρας ανέβηκε στα 3.2 λίτρα. Από το 2005 που τελείωσε η παραγωγή της 1ης γενιάς μέχρι την υβριδική επιστροφή, μεσολάβησαν 12 χρόνια και 300 ίπποι. Στο μεσοδιάστημα, η βελτίωση φρόντισε να διατηρήσει την φλόγα του New Sportscar eXperimental, με την μορφή twinturbo kit και εμφάνισης εμπνευσμένης από τα αγωνιστικά του Ιαπωνικού Πρωταθλήματος Τουρισμού.

Ένα τέτοιο σύνολο έχει το λευκό NSX, μαζί με δυο τούρμπο. Τα πάντα πάνω του είναι βελτιωμένα, με το body kit να είναι κατασκευασμένο από πολυεστέρα και το αεροδυναμικό πακέτο από ανθρακονήματα, ενώ τόσο η ανάρτηση όσο και τα φρένα είναι αγωνιστικών προδιαγραφών. Το ίδιο ισχύει και για τα ελαστικά της Hoosier, τα οποία μάλιστα έχουν τόσο μαλακή γόμα ώστε η διάρκεια ζωής τους είναι μόλις 3 γύροι! Η πίστα είναι το σπίτι του, καθώς συμμετέχει ανελλιπώς σε αγώνες Time Attack κατακτώντας και πολλές νίκες! Mάλιστα έχει δοθεί τόση έμφαση στην αποτελεσματικότητα, ώστε τα αναδιπλούμενα φώτα-σήμα κατατεθέν του αυτοκινήτου έδωσαν την θέση τους στα σταθερά του επόμενου, προκειμένου να ελαχιστοποιείται η αεροδυναμική αντίσταση όταν το NSX αγωνίζεται τις βραδινές ώρες!

{loadposition srp}


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ